Külaselts esitas Pärnule ja keskkonnaametile mitmesaja allkirjaga pöördumise Lavassaare karjääri uuringute vastu

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Lavassaare külaselts korraldas aprillis avaliku pikniku, millega näidati vastuseisu geoloogilistele uuringutele ning kaevanduse taasavamisele ja laiendamisele.
Lavassaare külaselts korraldas aprillis avaliku pikniku, millega näidati vastuseisu geoloogilistele uuringutele ning kaevanduse taasavamisele ja laiendamisele. Foto: Erakogu

Pärnu Postimees kirjutas veebruaris, et Lavassaare inimesed protestivad võimaliku uue kaevanduse vastu. Aprillis korraldas kogukond rahumeelse streigi geoloogiliste uuringute ning kaevanduse taasavamise ja laiendamise vastu. Nüüd esitasid maavarauuringute vastased Pärnu linnavalitsusele ja keskkonnametile mitmesaja allkirjaga pöördumise.

Lavassaare kogukond protestib kruusa- ja liivakarjääre majandava OÜ Tambira vastu, kelle taotlusel algatas keskkonnaamet geoloogilise loa menetlemise alevis 10,18 hektari suurusel alal.

Pärnu linnavalitsuse poole pöördumises nimetatakse uuringute vastu olemise põhjusena suuresti asjaolu, et uuringute taotleja on eraettevõte, mis tegutseb majandusliku kasu saamise eesmärgil. Kui uuringu tegemist taotleks riik, oleks olukord teistsugune.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles