Sibyl Vane kogus tänavakontserdiga raha koduta loomade heaks

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Kolmeaastane Sky, kes ootab Pärnu loomade varjupaigas head ja hoolivat kodu. Sky on küll kaotanud kuulmise, aga on äärmiselt soe ja seltsiv tegelane.
Kolmeaastane Sky, kes ootab Pärnu loomade varjupaigas head ja hoolivat kodu. Sky on küll kaotanud kuulmise, aga on äärmiselt soe ja seltsiv tegelane. Foto: Erakogu

Festivalil Walk tänavamuusiku leiba proovinud Sibyl Vane kogus viie tunniga Pärnu loomade varjupaiga kassidele ja koertele 263 eurot, mille eest abivajavad neljajalgsed said toitu ja muudki hädavajalikku.

Sellel nädalavahetusel Pärnu kesklinna tänavatel ja parkides toimunud üritusel astus teiste seas üles kohalik alternatiivroki ansambel Sibyl Vane, kes proovis restorani Vorstid ja Vahvlid terrassil tänavamuusikute rolli.

“Just nendel akustilistel pillidel oleme salvestanud kolmanda albumi, millelt paljusid lugusid festivalil esmaesitlesime,” rääkis bändi bassist Heiko Leesment. “Seega oli see ülesastumine meile väga põnev ülesanne mitmes tähenduses ja läks väga hästi. Plaadil on need lood muidugi selles kuues, mis juba meie kuulajatele ehk tuttavam, aga õhtu jooksul nägime selgelt, et uued lood kõnetavad rahvast.” Muusiku sõnutsi sai festivalil osalemisel otsustavaks see, et seda korraldavad kohalikud noored, kellele see oli esimene festivali korraldamise kogemus.

Nagu tänavamuusikutele kohane oli aukohal kohver, kuhu toetuseks võis raha anda. Ent raha ei kogutud seekord endale, vaid neile, kes ennast ise aidata ei saa.

“Kohe alguses oli selge, et me soovime esinemisega teha midagi enamat kui lihtsalt proovida tänavamuusiku rolli ja esitleda laule. Seepärast otsustasimegi selle kontserdi pühendada Pärnu loomade varjupaiga asukate abistamisele,” sõnas bändi laulja ja kitarrist Helena Randlaht, kelle kodus kasvab juba aastaid kaks sama varjupaiga endist asukat.

Viie tunniga kogunes kohvrisse 263 eurot, mille eest muusikud ostsid karvastele neljajalgsetele hädavajalikku toitu ja liiva.

“Täname kõiki, kes meie algatusega kaasa tulid, ja saame kinnitada, et loomade rõõm sellest oli suur,” oli Randlaht toetajatele tänulik.

Sibyl Vane on Pärnus tegutsev alternatiivroki trio, kes pea kümne tegutsemisaastaga on kogunud tähelepanu nii Eestis kui ka välismaal. Bänd on koostöös Läti plaadifirmaga I Love You Records avaldanud kaks täispikka albumit, millele peagi lisandub kolmas.

Viimastel aastatel on Sibyl Vane pööranud palju tähelepanu kodulinnale ja kogukonnale. Tänavuselgi Pärnu päeval esitles bänd suvepealinna kaarti, millega tutvustatakse Pärnut kuulajaile just nii, nagu muusikud seda näevad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles