Pärnumaa kodanikuühiskonna ja Kodukandi aasta 2011 tegijad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta kodanikuühendus

 Laureaat on noorteühing Eesti 4H Pärnumaa piirkond kui laste ja noorte tegevuse arendaja maakonnas.

 Nominendid on: Tartu ülikooli Pärnu kolled˛i väärikate ülikooli nõukoda kui seltsing, mis toetab väärikate ülikooli tegevust; MTÜ Pärnu Diakooniakeskus kui Pärnu toidupanga eestvedaja, vabatahtlike kaasaja ja abivajajatele käe ulataja.

Aasta vabatahtlik

 Laureaadid on: Pille Lend, Eesti Punase Risti Pärnumaa seltsi, Kaitseliidu ja merepääste seltsi liige; Eevi Pärnpuu, EELK Pärnu diakooniakeskuses toiduabi korraldaja ja Tammiste hooldekodus hingeabi andja.

 Nomendid on: Heino Merilaine, koroonaentusiast, -treener ja -kohtunik; Raja Õnnik, Pärnu naiste varjupaiga nõustaja, MTÜ Zonta Pärnu Klubi liige; Eha Paas, Pärnumaa vabatahtlike keskuse tegevuse vedaja; Aime Oitsalu, kultuuriürituste korraldaja, mitme seltsi liige; Kati Vaas, Pärnu kolled˛i tudengite suurpuhastusturu organiseerija, “Augustiunetuse” kaaskorraldaja, tenniseturniiride, laste suve- ja linnalaagrite korraldamisel abiline; Terje Kaldvee, MTÜ Pärnu Shalomi Abikeskuse abiline, Sindi lastetoa tegevuse korraldaja.

Aasta kodanikualgatust toetav omavalitsus

 Laureaat on Halinga vallavalitsus, mis toetab kohaliku omaalgatuse programmis osalevaid seltse ja ühendusi, aidates kaasa nende tegevusele piirkonna arendamisel.

Aasta kodanikualgatust toetav äriühing

 Laureaat on OÜ Marmor, mis aitas Pärnu naiste varjupaika vajalike materjalidega sisustuse parendamisel.

Pärnumaa kodanikuühiskonna aasta tegu 2011

 Laureaat on “RäimeWest”, Lao kalasadamas kodanikualgatusena toimunud ja rannakalandusele keskendunud suurüritus.

 Nomendid on: Ameerika nädal, MTÜ Raeküla Vanakooli Keskuse korraldatud teemaüritus; hapukurgifestival, Tahkuranna valla kaubamärgiks kujunev ettevõtmine; Rotary Pärnu klubi, Kihnu Jõnnu kuju paigaldamine jahtklubi juurde.

Aasta küla

 Laureaat on Kabli küla, kus MTÜ Kabli Külaseltsi algatusel toimus purjelaevanduse ajalugu väärtustav suurüritus ja ehitati jaala, kodanikualgatusena toimub suviti “Päikeseloojangu” festival, koostakse kodukandi kroonikat ja trükiseid.

 Nomendid on: Pärnjõe külade piirkond, mis hõlmab Pärnjõe, Aluste ja Luuri küla, mille tegevust veab MTÜ Kolm Küla. Seljametsa küla, kus on kujunenud tugevad tavad, nagu iga-aastased külalaadad, muuseumi ajaloopäevad ja -tunnid, näitused, kohtumised.

Aasta sädeinimene

 Laureaat on Krista Habakukk, kes on Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse mittetulundusühingute konsultant, MTÜ Pärnumaa Kodukant vabatahtlik koordinaator, Pärnumaa vabatahtliku tegevuse keskuse üks asutajaid. Tema algatusel on kokku kutsutud ja tegutsevad Pärnumaa naisettevõtjate ümarlaud, Häädemeeste külade ja ettevõtjate ümarlaud, ta on Soometsa külaelu vedaja ja mitme projekti algataja.

 Nominendid on: Merle Ervin, Pärnjõe rahvamaja juhataja. MTÜ Kolm Küla liige, seltsi- ja külaelu ärgitaja, ürituste korraldaja; Renate Lind, Tahkuranna naisseltsi eestvedaja, rannarahva käsitööpäevade korraldaja; Tiina Kuum, Allikukivi raamatukogu juhataja, koduloolane, külaseltsi Iiris hing.

Aasta maanoor

 Laureaat on Liina Tammes, MTÜ Lähkma-Saunametsa Külaseltsi liige, Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õpilane, kes juhendab kodukohas külaseltsi lasteringi, aitab üritusi korraldada, ütleb sõna sekka külaseltsi aastaplaani kokkupanemisel.

 Nomendid on: Heleri All, Tootsi 4H klubi liige; Paul Habakukk, Pärnumaa Kodukandi noortekoja liige; Sirli Sikka, Pärnumaa Kodukandi noortekoja ja ühenduse Pärnjõe Noored liige; Ranno Mihkelsoo, Pärnumaa Kodukandi noortekoja liige; Britt Vaino, Pärnumaa Kodukandi noortekoja ja Vändra gümnaasiumi õpilasomavalitsuse liige.

Andmed: Pärnu Postimees, Pärnumaa Kodukant, ettevõtlus- ja arenduskeskus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles