Madis Veskimägi: Tädid Tallinnas teavad, kes ja kuhu (3)

Madis Veskimägi
Copy
Tõstamaa tervisekeskuse perearst ja Pärnu haigla EMOs valveid tegev Madis Veskimägi usub, et hästi varustatud tervisekeskused ja oskuslikult jaotatud meeskonnatöö aitaks lahendada esmatasandil rohkemate patsientide muresid.
Tõstamaa tervisekeskuse perearst ja Pärnu haigla EMOs valveid tegev Madis Veskimägi usub, et hästi varustatud tervisekeskused ja oskuslikult jaotatud meeskonnatöö aitaks lahendada esmatasandil rohkemate patsientide muresid. Foto: Mailiis Ollino

Elanike arstiabi korraldamine ei ole lihtne üheski riigis. Eesti ei ole erand. Pigem on olukord meil märksa teravam sellel lihtsal põhjusel, et napib arste ja õdesid.

Meie põhiseadus garanteerib kõigile kodanikele võrdsetel alustel arstiabi, sealhulgas perearstiabi. Aga viis, kuidas seda korraldab terviseamet, on jahmatav, eriti aga see, et ei taheta ­vigadest õppida.

Eelmisel sügisel juhtus, et üks Võrumaa perearst lõpetas tegevuse ja tema patsiendid jaotati kabinetivaikuses tähestiku alusel piirkonna teiste perearstide vahel. Praktikas tõi see kaasa selle, et ühe leibkonna liikmetest osa pidi sõitma 30 kilomeetrit ühes suunas, ülejäänud aga 20 kilomeetrit teises. Loomulikult ei saanud patsiendid ja perearstid sellega nõustuda, terviseamet aga teenis selle sammuga aasta ämbri tiitli.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles