Tuule meeskond napsas napis tuules magusa etapivõidu

Joel Kukk
Copy
Tuule meeskond Mati Sepaga roolis nautis eile etapivõitu.
Tuule meeskond Mati Sepaga roolis nautis eile etapivõitu. Foto: Piret Salmistu

62. Muhu väina regati neljandal etapil seilasid merekarud ümber Abruka saare. Suuresti napis tuules kulgenud võidusõit lõppes mitmele madalikule sattunud meeskonnale enne finišit.

Eile hommikul enne starti saadeti saadeti Roomassaarest eskaadriga teele Antarktika ekspeditsioonile suunduv mootorpurjekas Admiral Bellingshausen. Regatipäeva avamisel ütles tillukesel folkboot-klassi jahil Joanna ümber Abruka seilanud president Kersti Kaljulaid: “On uhke tunne lähetada täna koos teele meie oma purjekas viima sõnumit, et eestlased on alati olnud meresõitja rahvas, kes on avastanud kogunisti ühe kontinendi.”

Kõige suuremate aluste ORC I grupis noppis magusa etapivõidu Pärnu jahtklubi lipu all purjetava kapten Kristjan Mugra tiim jahil Tuule Mati Sepa roolimisel. Teisena lõpetas hiidlase Tiit Vihuli Olympic ja kolmas oli Tammo Otsasoo Forte Kalevi jahtklubist.

ORC II grupi kiireim oli eile kalevlase Viljar Sepa Jazz, järgnesid Aleksander Karboinovi Adele kubist Baltsail ja saarlaste Evelyn III Kristen Pugi juhtimisel. Pärnaka Aivar Tuulbergi Katariina II tiim pidi leppima neljanda kohaga ja Alari Akermanni Sugar oli kuues.

ESTLYS I klassis kuulus kaksikvõit lõunanaabritele: esimese pjedestaalikoha hõivas Alexei Alexejevi Extra Brut, kus rooliratast hoiab meie mees Erki Melts ja teiseks tuli Janis Norde jaht Project A1. Kolmanda auhinna teenis Abruka ringil Tallinna Kalevi klubi purjekas Merion X Ain Pomerantsi juhtimisel. Eelmisel etapil väga head sõitu teinud noore kapteni Kaarel Maide tiim jahil Port Artur sai kaheksanda koha punktid, Alo Murutari Adventure oli 12. ja Andres Tamme Linda 22.

ESTLYS II klassi konkurentsis võttis etapivõidu saarlase Margus Beljakovi Liliann, teise koha saavutas tallinlase Alar Ivansoni Tessa ja kolmanda auhinna vääriliselt seilas Pärnu kapteni Ülar Jänese Nora Lii. Harri Murdi Temper sai neljanda koha, Priit Jürioja Windwalker oli 14, Marit Murdi Sly 15. ja Kristofer Ennoki Ex-Lady 22.

ESTLYS III grupis olid kolm kiiremat Tarmo Polli Black Bird Haapsalust, Rando Salu Lote Saaremaalt ja Oleg Egipte Astrid Tallinnast. Pärnu parimana sai Janno Simm meeskond jahil La Folie 11. koha.

Nelja etapi järel on Pärnu jahtklubi edukaim Katariina II tiim, kes juhib ORC II grupis regatti ja Sugari võistkond asub edetabelis neljandal kohal. Tuule ja Nora Lii on oma klassis kuuendal kohal.

“Nagu tänavusel Muhu väina regatil on juba tavaks saanud, nii juhtus ka täna, et tuuleprognoos ei läinud täppi,” kommenteeris võistluspäeva peavõistlusjuht Andres Talts. “Lubatud vähene tuule nõrgenemine asendus hoopis täieliku tuulevaikusega tund pärast starti. Püüda tuli iga tuule liikumist ja viimastele finišeerijatele jäid vaid üksikud nõrgad puhangud. Purjetajatel oli raske päev ja osavamad või need, kellel oli rohkem õnne, olid tänased võitjad.”

Täna õhtul jõuab 62. Muhu väina regati laevastik suvepealinna ja homme võisteldakse Pärnu lahel lühirajasõitudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles