Urmas Hännile: Me ei ole hobusevargad (1)

Urmas Hännile
Copy
Tallinna ülikoolis ja selle eelkäijas õpetaja kutse omandanud inimeste diplomitel pole kirjas hobusevarga lisaeriala, kuigi siseminister ja EKRE esimees Mart Helme arvab, et Tallinna ülikoolist tulevadki vaid hobusevargad.
Tallinna ülikoolis ja selle eelkäijas õpetaja kutse omandanud inimeste diplomitel pole kirjas hobusevarga lisaeriala, kuigi siseminister ja EKRE esimees Mart Helme arvab, et Tallinna ülikoolist tulevadki vaid hobusevargad. Foto: Urmas Luik

Siseminister ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme tõi neil päevil selguse majja kahes olulises küsimuses: miks vabariigi koolides ei jätku õpetajaid ja kuhu on kadunud meie tänavapildist hobused, keda 1940. aastal oli veel 220 000 ringis ehk 44 korda rohkem, kui on neid üllaid loomi Eestis praegu.

Vastus on lihtne. Need sajad tuhanded kaeramootorid on aastate jooksul pihta pannud Tallinna ülikoolis pedagoogide ettevalmistamise varjus välja õpetatud ja praeguseks oma põhitööle keskendunud hobusevargad.

Nii vähemasti järeldub erakonna juhi EKRE volikogu istungil peetud kõnest. Täpsemalt selle teaduse lisarahastusele pühendadud lõigust, kus oraator tõdes: “Kahe protsendini me tõenäoliselt ei jõua, aga kui me jõuame näiteks 1,2 protsendini, siis on ka see suur asi. Aga mitte selleks, et täiesti olematu teadusliku tasemega, täiesti ilmselgelt propagandaasutuseks muutunud Tallinna ülikooli nuumata hobusevaraste koolitamiseks.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles