Häädemeeste hooldekodu laiendusele pandi nurgakivi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Ajakapslit seavad nurgakivisse (vasakult) Gerli Liiva, Priit Talts, Karel Tölp, Andrus Soopalu.
Ajakapslit seavad nurgakivisse (vasakult) Gerli Liiva, Priit Talts, Karel Tölp, Andrus Soopalu. Foto: Erakogu

Täna pandi nurgakivi Häädemeeste hooldekodu laienduse juurdeehitusele, mille projekteeris Pärnu EKE Projekt AS ja ehitab aktsiaselts Eston Ehitus.

Juurdeehituse kogumaksumuseks koos sisustusega tuleb ligikaudu 1,8 miljonit eurot. Koos olemasoleva osaga on tulevases hooldekodu hoones kohtade arvuks ligikaudu 70.

Nurgakivi panemise tseremoonial kõnelesid Häädemeeste vallavolikogu esimees Andrus Soopalu, vallavanem Karel Tölp ja hooldekodu juhataja Gerli Liiva. Muusikalisi tervitusi pakkusid Treimani Trio ja hooldekodu elanik, 95aastane Leander Vaher.

Soopalu märkis pidulikul sündmusel, et nurgakivi ei saa mitte ainult hoone, vaid samuti hoolivus ja tänulikkus eakate elanike ja hooldekodu töötajate suhtes.

Juurdeehitust kavandati pea viis aastat, kuid haldusreform tõi kaasa uued võimalused ja tähelepanu vajavatele hoolealustele loodavate lisavõimalustega on tulevikus Häädemeestel tänapäeva nõuetele vastav eakate elukeskkond, kus hoolealused saavad tunda end vabalt nii eluruumides kui väljas õuealal.

Vallavanem Karel Tölp tõi välja, et praeguse seisuga on ehitaja arvestanud tööde valmimisega isegi varem kui algselt kavandatud. Tölp jätkas mõttega hooldusteenuse üleandmise võimalustest sihtasutusele või äriettevõttele, tuues võrdluse valla kahe väikesadama arengutest erinevate pidajatega. Selline ettepanek antakse valla teatel tõenäoliselt volikogule arutamiseks.

Nurgakivi kapslisse asetati traditsiooni kohaselt sama päeva Pärnu Postimehe eksemplar, samuti vallalehe number, milles teavitati vallavolikogu otsusest laienduse ehitamiseks, ning hooldekodu poolt lühiülevaade 25 tegevusaasta sündmustest ja Leander Vaheri loodud laulu tekst. Lisaks hooldekodu juhatajale, volikogu esimehele ja vallavanemale osales ajakapsli paigaldamisel ehitusettevõtte esindajana projektijuht Priit Talts.

Hooldekodu juhataja Gerli Liiva nimetas päeva erakordseks ja leidis, et eriline tänu kuulub veel hooldekodu töötajatele, ilma kelleta seda asutust ei olekski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles