Hiidpandad sarnanevad inimesega arvatust enam

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pyry hoiab bambust käes nagu inimene, kuna pandadel on evolutsiooni käigus muutunud randmeluu selliseks, et ta saab seda kasutada nagu pöialt.
Pyry hoiab bambust käes nagu inimene, kuna pandadel on evolutsiooni käigus muutunud randmeluu selliseks, et ta saab seda kasutada nagu pöialt. Foto: Kristo Niglas

Kui hiidpanda oli kõhu bambust täis puginud, läks ta veidi maad eemale ja vajus, kõht taeva poole, unne. Asend, milles karu unne vajus, meenutas magavat last, kes suudab võtta kõikvõimalikke veidraid poose

Tallinna zoos elab isendeid üle 500 liigist ja alamliigist, kuid kõiki maailma loomi ei õnnestu kodukamaral näha. Kui Riias tegutsevad näiteks kaelkirjakud ja sebrad, keda Tallinnast ei leia, siis hiidpandasid saab oma silmaga kaeda Soomes.

Helsingist ligemale neljatunnise autosõidu kaugusel asub Soome vanim, Ähtäri loomapark, mis on keskendunud peamiselt Skandinaavias pesitsevatele loomadele, kellele selline loodus on omane. Peale Aasiast pärit hiidpandade kohtab seal punaseid pandasid, kes pole hiidpandade sugulased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles