U23 MM: Eesti neiud võistlevad pühapäeval B-finaalis

Copy
Greta Jaanson ja Grete Alttoa treener Tatjana Jaansoniga vahesõidu eel nõu pidamas.
Greta Jaanson ja Grete Alttoa treener Tatjana Jaansoniga vahesõidu eel nõu pidamas. Foto: Ulvi Lutoškin

USAs Floridas Sarasota-Bradentoni sõudekeskuses toimuvatel alla 23aastaste maailmameistrivõistlustel oli reedel ainsana võistlustules tütarlaste paarisaeru duo, kes sai loa startida B-finaalis.

Grete Alttoa (Pärnu sõudekeskus Kalev) ja Greta Jaanson (Pärnu sõudeklubi) ei pääsenud eilsest esimesest vahesõidust medalisõitu, kuid näitasid paatkonna treeneri Tatjana Jaansoni hinnangul mitu aastat vanematega heideldes sümpaatset minekut.

Nagu päev varem sekkus nüüdki sõudjate tegemistesse ilmataat, sest tormihoiatuse tõttu lükkasid organisaatorid programmi mitu tundi edasi, õhtusse. Finaali jõudis kaks kiiremat, kelleks osutusid Kreeka (6.57,54) ja Hiina (6.59,39). Kolmandaks platseerus Kanada (7.01,08) ja neljandaks Eesti (7.10,34), edestades brasiillaste duot (7.13,67).

„Tüdrukud on paljudest konkurentidest mitu aastat nooremad ja sel põhjusel on tasemevahe loomulik. Sõit tuli kenasti välja ja näiteks võrreldes Poznani MK-etapiga olime märksa paremad. B-finaali läheme eesmärgiga endast parim anda,“ rääkis vahetult pärast sõitu võistluspaigas viibiv treener Jaanson.

Teisest vahesõidust liikusid finaali Austraalia (6.56,92) ja Austria (7.00,09) ning eestlannade, Kanada ja Brasiilia B-finaali vastasteks tulevad sealt USA (7.02,66) ja sõudmise arengumaaks peetav Nigeeria (9.11,17). Kui ilmaolud kannatavad, toimub B-finaal homme, 28. juulil Eesti aja järgi kell 15.30.

Juba avapäevast saati on tiitlivõistlusi mõjutanud vääramatu jõud: tugevad tormi-iilid koos äikesetormidega on sundinud korraldajaid mitu korda sõite edasi lükkama. Finaalsõit on kavas samuti homme kell 17.05. Peale eelnimetatute kvalifitseerusid neljapäeval sõidetud eelringidest võitjatena medalisõitu Ungari ja Saksamaa.

Eesti koondist esindab Floridas teinegi paatkond: Mikhail Kushteyn (Narva) ja Johann Poolak (Kalev) pääsesid eelsõidust 12 poolfinalisti sekka. Eestlased rivistuvad üles täna kell 16.05 teises poolfinaalis, kuhu vastasteks tulevad Suurbritannia, Uus-Meremaa, Saksamaa, Taani ja Norra. Esimeses poolfinaalis lähevad finaalikoha eest võitlema Kanada, Šveits, Itaalia, Venemaa, Holland ja USA. Mõlemast poolfinaalist jõuab homme kell 17.20 startivasse finaali kolm paremat. Kõik ülejäänud langevad B-finaali, kus jagatakse 7.–12. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles