Pärnu piigad said MMil kuuenda koha

Joel Kukk
Copy
Angeliina Maria Isabel Õunap (vasakul) ja Lisbeth Taggu korjasid tiitlivõistlustel Itaalias väärtuslikke kogemusi.
Angeliina Maria Isabel Õunap (vasakul) ja Lisbeth Taggu korjasid tiitlivõistlustel Itaalias väärtuslikke kogemusi. Foto: Riina Ramst

Itaalias Follonicas lõppenud purjetamise noorte kahepaadi RS Feva maailmameistrivõistlustel said Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite õpilased Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu õrnema soo konkurentsis kuuenda ja üldarvestuses 39. koha. Pert Salundi ja Karel Ratnik lõpetasid regati 106. kohal. Itaalia MMil võistles 200 paatkonda, neist 46 olid tüdrukute tiimid.

Regati magusaimad auhinnad kuulusid Suurbritannia sportlastele: maailmameistriteks alla 18aastaste üldarvestuses tulid Raulf Berry ja Olly Peters, tüdrukute MMi võitsid Alice Davis ja Abby Hire.

„Meie noortele oli see esimene kogemus purjetada RS Feva klassi maailma tippseltskonnas,“ rääkis treener Elise Umb. „Vōistlus oli väga hästi korraldatud, toreda ja hea emotsiooniga ja siin valitses vahva purjetamisfestivali meeleolu. Kōik sõidud korraldati kiiresti ja sujuvalt. Sportlastele ja treeneritele polnud olud kerged, kuna kuumust oli kõigil päevadel üle 40 kraadi, mida eestlastel on raske taluda, ja tuuled oli vaiksed. Kolm meie sportlast tuli sellele regatile Zoom8 klassi maailmameistrivōistlustelt. Tuleb neid tunnustada selle eest, et pidasid kaks pikka võistlusnädalat valule vastu. Tulime MMile teadmiseta, kus me teistega vōrreldes asume ja milline on meie tase. Nägime, mis toimub maailma tipus selles paadiklassis ja õppisime palju juurde.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles