Kuu jagu Templit päevaga: pärnakad korraldavad linnafestivali oma inimestele

Laura Vadam
, reporter
Copy
Linnafestival In August on üsnagi muusikakeskne: esinevad Pärnu bändid, toimuvad muusikaviktoriin ja -laat.
Linnafestival In August on üsnagi muusikakeskne: esinevad Pärnu bändid, toimuvad muusikaviktoriin ja -laat. Foto: Lilli Tölp

Kohalikud aktiivsed kulturnikud eesotsas kultuuriklubi Tempel programmijuhi Andres Tölbiga soovisid tänavu ärajäänud Augustiunetuse asemel tuua pärnakatele festivali, mis täiesti Pärnu nägu. “Tahtsin kohe alguses, et üritus oleks hästi Pärnu-põhine,” märkis Tölp, reedel algava uue linnafestivali In August peakorraldaja. “Kõik inimesed, kes sellega seotud nii korralduses kui platsil, on pärnakad.”

Samuti on paslik öelda, et In Augustis peegeldub Tölbi nägu. Kui heita pilk kolmepäevase festivali programmile, tekib paratamatult paralleel Templiga, sest kavast leiab stand up'i, performance'i, luule, kunsti ja muusika. Nii saab festivalil justkui kuu jagu Templit päevaga.

Kõik algas muusikast, mis korraldajale südamelähedane. Laupäeval esinevad festivali keskpunktis Jakobsoni pargis meie oma Sibyl Vane, Howling Sky, Echolove, Voice of Voices, Kreet Rosin ja Erki Pärnoja. “Tegelikult oli veel muusikat, mida saanuks programmi panna. Kõik lihtsalt ei mahtunud,” nentis Tölp, kelle jutu järgi tehti üritusel ruumi teistelegi žanridele, mis vajavad niisamuti märkimist. Võib-olla rohkemgi. Näiteks saab pargis oma nurga trobikond Eesti disainereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles