Korralagedus kõnniteedel (3)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Sugugi kõik kergliiklejad pole ohuks jalakäijatele, aga liiklusohutust eiravate lendratturitega on paljudel kõndijatel olnud ebameeldiv kokkupuude.
Sugugi kõik kergliiklejad pole ohuks jalakäijatele, aga liiklusohutust eiravate lendratturitega on paljudel kõndijatel olnud ebameeldiv kokkupuude. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Peale jalgrataste, rulade ja tavaliste tõukerataste on sel suvel tänavapilti lisandunud elektritõukerattad. Rattaga sõitmisel valitseb aga korralagedus. Uljad rataslendurid sõeluvad jalakäijate vahel, kes liikluses kõige nõrgematena ei või turvalisuses kindlad olla isegi kõnniteel.

Näiteks 24. juulil riivas teismeline rattur Mihkli tänava kitsal kõnniteel vanainimest, nii et too kaotas tasakaalu ja kukkus rängalt. Luud jäid õnneks terveks, aga raske põrutus ja verevalumid annavad tükk aega tunda. Mõistagi ei vaevunud pedaalija peatuma.

Päris patuta pole jalakäijadki. Väntaja, kellele Koidula pargis astus ootamatult ette ema väikese tütrega, vältis neile otsasõitu, rammides tamme. Ninast veri väljas, hammas läinud, mokk lõhki kui jänesel ning näojälg siiani veel puutüvel oli selle juhtumi tagajärg.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles