Pärnu õhuvärava juht koondatakse

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnu lennujaama juhtimine viiakse üle pealinna.
Pärnu lennujaama juhtimine viiakse üle pealinna. Foto: Urmas Luik

AS Tallinna Lennujaam liidab sügisest ühtse juhtimise alla Tartu, Pärnu, Kuressaare ja Kärdla lennujaama, ühtlustamaks ja tõhustamaks nende arendust ja juhtimist.

Täna avaldatud struktuurimuudatus ei puuduta kohalike lennujaamade igapäevast toimimist, reisijaid ega muid töötajaid. Jaamade juhtimine tsentraliseeritakse ja praegused lennujaama juhid koondatakse. 17 aastat Pärnu lennujaama juhataja toolil istunud Erki Teemägi sai kavandatavast muudatusest teada täna, tema viimane tööpäev on 7. septembril.

Keskse juhi konkurss kuulutatakse välja juba sel nädalal ja ootus on, et uus juht, kes hakkab asuma Tallinnas, saaks tööd alustada kõige hiljem oktoobris. Loodavas struktuuris on kohalikel lennujaamadel üks juht ja igas õhuväravas nimetatakse ametisse vastutav lennujaama käitusjuht. Käitusjuht on kohapealse meekonna juht, kes jätkab praeguste ülesannete täitmist ning seisab igapäevaselt lennujaama reisijate heaolu ja lennuvälja tööshoidmise eest.

Tallinna Lennujaama kommunikatsioonijuhi Margot Holtsi sõnutsi on Teemägile juba tehtud ettepanek jätkata tööd Pärnu lennujaama käitusjuhina, praeguse juhataja otsus ei ole veel teada.

Struktuurimuudatusega lähtutakse omaniku ootustest ja nõukogu seatud strateegilistest eesmärkidest.

Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Riivo Tuvike teatas: “Riigieelarveline panus regionaalsetesse lennujaamadesse lähema kahe aasta jooksul ei suurene, samal ajal peame tagama nende lennujaamade majandusliku efektiivsuse, toimimise ja püstitatud eesmärkide täitmise. Nelja jaama toomine ühtse juhtimise alla on selles olukorras loogiline asjade käik. Tartu, Pärnu, Kuressaare ja Kärdla lennujaam on meile väga olulised ja me kindlasti jätkame panustamist nende arengusse. Kindlasti on meie üks olulisemaid eesmärke koostöös kohalike omavalitsustega toetada regulaar- ja tšarterlendude lisandumist.”

Pärnu lennujaam teenindas möödunud aastal alla 1000 reisijat.
Pärnu lennujaam teenindas möödunud aastal alla 1000 reisijat. Foto: Urmas Luik

Holts kinnitas, et Pärnu lennujaama arengukava ja 20 miljoni euro suurust investeeringuplaani tänane uudis ei mõjuta.

Tallinna Lennujaamale kuuluvas neljas kohalikus jaamas töötab kokku 64 töötajat (17 protsenti Tallinna Lennujaama töötajatest). Jaamad teenindasid 2018. aastal kokku veidi üle 60 000 reisija (kaks protsenti reisijate koguarvust).

Pärnu lennujaamas on palgal üheksa töötajat ja mullu teenindati 920 reisijat, kellest põhiosa moodustasid Pärnu–Ruhnu regulaarliinil lendajad. Pärast muudatust jääb palgale kaheksa inimest – see arv kasvab pärast planeeritavat rekonstrueerimist seoses oodatava reisjate arvu kasvuga, mille eelduseks on suuremate lennukite vastuvõtmisvõimekus ja eelkõige suviste tšarterlendude saabumine suvepealinna.

Regionaaljaamade käitamiseks kulub aastas 4,17 miljonit eurot, millest 2,2 miljonit eurot on tegevuskulude sihtfinantseeringust, 1,1 miljonit eurot varade sihtfinantseeringust, 0,7 miljonit eurot müügikäibest ja 170 000 eurot muudest tuludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles