Lihula lillkirjafestivali läbib ajatuse teema

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Lihula ajaloolise lilltikandi traditsioonid on pikad.
Lihula ajaloolise lilltikandi traditsioonid on pikad. Foto: Kermo Figol

Lääneranna vallakeskus Lihula on kuulus oma lilltikandi poolest, mille kui vaimse kultuuripärandi edasikandmise tähisena toimub mõisas 11. augustil lillkirjafestival.

Festivali korraldab üheksandat korda Lihula lillkirja selts, mille juhatuse liige Urve Selberg rääkis, et juba teisipäevast on mõisas avatud Läänemaa tekkide näitus ja päev enne üritust toimub samas lilltikandi töötuba.

“Otsustasime seekord tutvustada Läänemaa kihelkondade tekke, mida saime kokku kümmekond. Nende tikkijate käekiri erineb Lihula omast,” märkis Selberg.

Lillkirjapidu lähtub Eesti rahvakunsti ja käsitöö liidu aasta teemast “Ajatus” ning sellele keskenduvad ettekanded ja arutelud festivali põhipäeval, augusti teisel pühapäeval.

Seminaril kõnelevad Viljandi kultuuriakadeemia lõpetamisel pärimuse ja kultuuriõppe tähtsusest magistritöö koostanud Heli Esko ning bioloog ja loodusvärvidega tegeleja Liis Luhamaa, kes kõneleb teemal “Lapilised rahvarõivaseelikud ja Jaapan”.

Tava järgides on kavas Lihula lilltikandi töötuba ja võistutikkimine, mille pinget aitab maha võtta tantsuansambli Leigarid esinemine enne meistrite autasustamist.

Lihula lillkirjaga kaunistatud seelik.
Lihula lillkirjaga kaunistatud seelik. Foto: Urmas Luik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles