Linnaorkestrit juhatab reedel seitse dirigenti

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Sasha Mäkilä meistrikursustel harjutab tänavu Pärnu linnaorkestriga seitse dirigenti Šveitsist Ameerikani.
Sasha Mäkilä meistrikursustel harjutab tänavu Pärnu linnaorkestriga seitse dirigenti Šveitsist Ameerikani. Foto: Carine Isand/Pärnu linnaorkester

Sel nädalal leiavad Pärnu kontserdimajas aset koostöös Pärnu linnaorkestriga Soome dirigendi Sasha Mäkilä rahvusvahelised orkestrijuhatamise meistrikursused, mille lõppkontserdil astub pärnakate orkestri ette seitse dirigenti Šveitsist Ameerikani.

Mäkilä orkestridirigeerimise meistrikursused toimuvad Pärnus kuuendat korda. Tänavu registreerus rekordarv – 16 – huvilist.

Neist väljavalituks osutusid seitse: Edmar Tuul, Liis Viira ja Valle-Rasmus Roots Eestist, Anneka Lohn Šveitsist, Erkki Hannonen Soomest, Francois Girard Garcia Prantsusmaalt ja Yohan Kwon Ameerika Ühendriikidest.

Kursused koosnevad proovidest, õhtustest grupitundidest ja kontserdist. Iga päev tehakse tööd Pärnu linnaorkestriga, keskendutakse dirigeerimise tehnikale ja orkestriga suhtlemise oskustele.

Reedese lõppkontserdi solist on noor ja andekas fagotimängija Jakob Peäske, kes 2015. aastast olnud Pärnu linnaorkestri koosseisuline liige.

“Jakob Peäske on pälvinud tunnustust ja esikohti nii riiklikelt kui rahvusvahelistelt konkurssidelt. Ta on mänginud Eesti professionaalsetes orkestrites ja esinenud solistina mitme orkestri ees. 2016. aastal osales Jakob saates “Klassikatähed” ja sel suvel Eesti Festivaliorkestri töös,” tutvustas kolleegi Pärnu linnaorkestri direktor Helen Erastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles