Galerii: kodukultuuri kannavad edasi pühendunud aiakujundajad

Copy

President Kersti Kaljulaid võtab pühapäeval, 25. augustil Kilingi-Nõmme klubis vastu konkursi “Eesti kauneim kodu 2019” laureaate, nende hulgas on meie kodumaakonnast elamute kategoorias Birgit Suits Merekülast ning Tamara Evert ja Taivo Raid Saarde külast. Ühiskondlike hoonete ja majutusasutuste kategoorias tunnistati kauneimaks Lepanina hotell, mille omanik on OÜ Rannaniidu ja mida esindab tegevjuht Kaisa Vaik.

MTÜ Eesti Kodukaunistamise Ühenduse juhatuse esimees Arvi Altmäe rääkis, et 62 vastuvõtule palutu hulgas on igast maakonnast kolm esindajat ja Tallinna, Tartu ja Pärnu ilusaimate koduümbruste kujundajad. Uue kategooriana toimus tänavu targa kodu konkurss, see tähendab targalt ehitatud ja kujundatud kinnistut.

Liiva talletatud ilu Merekülas

Luite kinnistu Merekülas (Häädemeeste vald) üllatab rooside, kõrreliste, madalate ja kõrgemate okaspuude ja ilupõõsastega, loogeldes justkui merelainetena poolel hektaril. Seda ilu hakkas pererahvas looma 2003. aastast ja nagu omanik Birgit Suits ütleb, sai temast kirglik aednik tükk aega hiljem. Esialgu tugines lastearstina töötav naine sõbranna Eve Lepikule, kes tuli talle nõu ja jõuga appi Luua metsanduskooli tarkusega.

“Eve ütles kohe, et nüüd hakkab siit sinna vonklema peenar, aitas aiavoolikuga servad ette panna ja siis hakkasimegi taimi valima,” seletab Suits, liikudes teejuhina krundil, mille ilu võtab sõnatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles