Juhtkiri: Halvim jõuluüllatustest

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Läinud reedel Pärnu maakohtus langetatud otsus, millega osaliselt rahuldati OÜ Herderi hagi Pärnu linna vastu, on halvim võimalikest jõuluüllatustest. Muide, sellise stsenaariumi tõenäosusest kirjutas mõne aja eest Pärnu Postimeeski, mille eest saime linnapea Toomas Kivimägilt sugeda, et oleme skeptilised ega usu linnaeelarve jõudsasse paranemisse.

Nüüd on Pärnu linnavalitsus silmitsi karmi tõega. Suure tõenäosusega kaevatakse maakohtu otsus edasi ringkonnakohtusse, sealt minnakse riigikohtusse. Suurenevad linna kohtukulud, aga Pärnu Postimees jääb nüüdki kahtlevaks: kui endisest justiitsministrist vandeadvokaat Paul Varul ei suutnud juba nüüd paragrahvi linna kasuks väänata, siis vaevalt edaspidigi.

Kohtuasja venitamine annaks aega taastusravikeskuse Estonia müügi korraldamiseks, sest kuskilt mujalt linnale raha ei paista. Võib loobuda juba lubatud palkade taastamisest ja toetuste suurendamisest, aga see viiks viimasegi usalduse linnavõimu vastu.

Pärnu Postimehe arvates oleks linnale pikas perspektiivis kasulikum OÜ Herderiga asjad klaarida. Herder võiks olla õnnelik, et neil õnnestub saada kohtu otsusel niigi palju, ja linnal tuleks üritada maksegraafikut sõlmida. Kuigi miks peaks ettevõtja ootama, kuni raha talle jupphaaval tagasi tilgub, kui omal ajal tuli see Esplanaadi 10 ostes korraga välja käia.

Hea, kui Pärnu valijate mälu pikem oleks. Järgmiste kohalike valimiste lähenedes peaks igal juhul meelde tuletama, millise sigadusega Keskerakond ja Reformierakond võimuliidus olles pärnakate suhtes hakkama said, kui endist parteimaja müües ostjale olulistest äri piiravatest asjaoludest ei rääkinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles