Õppeaasta koputab 26 maakooli uksele

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Uulu kultuuri- ja spordikeskuses käivad õpilased võimlemas, söömas, üritustel. Häädemeeste valla ehitusvaldkonna abivallavanem Jaak Vapper viitas hoone fassaadi remondivajadusele.
Uulu kultuuri- ja spordikeskuses käivad õpilased võimlemas, söömas, üritustel. Häädemeeste valla ehitusvaldkonna abivallavanem Jaak Vapper viitas hoone fassaadi remondivajadusele. Foto: Mailiis Ollino

Maakonna kuue valla 26 koolis koputab õppeaasta uksele isemoodi, mõnel pool uute põrandate ja värvivärskendatud seintega, teisal aga teadmisega, et ruumikitsikus on ajutine, nagu näiteks Uulu põhikoolis.

“Uulu põhikooli rekonstrueerimise ja laiendamise vajadus tuleneb sellest, et lapsed ei mahu enam majja ära,” möönis Häädemeeste vallavanem Karel Tölp. “Õpilasi on juba üle 160 ja neid tuleb juurde, peame tegema juurde­ehituse, millesse projekteeritakse kaks suuremat klassiruumi ja aula. Pakkumuse võitis osaühing Eesti Ehitusprojekt ja aasta lõpuks peab projekt olema vallale kui tellijale üle antud.”

Aulat läheb vaja, et koolipere saaks väiksemad üritused oma katuse all tehtud ega peaks lippama läbi pargi Uulu kultuuri- ja spordikeskuse saali. Kuni projekt ehitamiseni jõuab, toimuvad kogunemised kõnelejate ja kuulajate vaatevälja ahendavas kahe­korruselise koolimaja trepihallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles