17 aastat lastelaagreid ja ükski vahetus pole tuksi läinud

Tiit Reinberg
Copy
Tarmo Alt ja tema poeg Randolf hoiavad laagril silma peal ja naudivad õuel suure­pärast suve­ilma.
Tarmo Alt ja tema poeg Randolf hoiavad laagril silma peal ja naudivad õuel suure­pärast suve­ilma. Foto: Dmitri Kotjuh

Vanal Riia maan­teel Hääde­meeste ja Jaagupi vahele jääva Oldi talu väravast sisse sõitnud, satuvad külalised keset lahedat laagri­melu. Õuel silkab Dalmaatsia koer Ruudi, robotniiduk närib vaikselt muru, laagri peremees Tarmo Alt asjatab saunamajas ja lapsed peavad kasvatajate valvsa pilgu all jalgpallilahingut. Kõige selle taustal avaneb miljoni dollari vaade otse merele.

Just sellise õdusa laagripaiga on aastatega ehitanud Ingrid ja Tarmo Alt ning kes korra on nende Oldi laagris käinud, tahab tavaliselt järgmisel suvel jälle minna. “Oleme laagreid korraldanud juba 17 aastat. Need tublid noored, kes praegu on kasvatajad, on enamjaolt selle laagri kasvandikud ja teavad täpselt, millist olemist ja meeleolu laagriseltskond vajab,” räägib Tarmo Alt.

Suure laagrikogemusega peremees saab laagriliste käitumise järgi hästi aru, mida nad vajavad. Kas tahavad ühiselt tegutseda või olla veidi omaette. “Põhiline, et kõigil oleks hea olla ja meel rõõmus, siis tekib kohe vähem muresid,” ütleb ta. “Minult on küsitud, kuidas ma suudan kämpingutes öörahu tagada. Väga lihtsalt: laste päev peab olema sedavõrd tegus, et nad on õhtuks mõnusalt väsi­­­­nud ja tahavad ise magama minna.”

Alt selgitab, et viimastel aastatel on ta suvel teinud kaks veidi üle 30 lapsega vahetust: 12aastased ja vanemad veedavad Oldil kümme ja seitsme- kuni 11aastased kaheksa päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles