Muulipromenaadi täidab muusika

Laura Vadam
, reporter
Copy
Andrus Albrecht ehk Bonzo tasakaalustab kahe noore naise etteastet emakeelsete paladega. 
Andrus Albrecht ehk Bonzo tasakaalustab kahe noore naise etteastet emakeelsete paladega. Foto: Dmitri Kotjuh

Mullu Pärnu kerkinud muulipromenaad ja linna sümboli 150. aastapäev ajendasid kultuurikorraldaja Ants Välimäed organiseerima üritust, millega sarnast pole siinkandis varem nähtud.

“Mind on alati huvitanud võimalus korraldada etendusi põnevates kohtades, nägemaks, kuidas muusika ja olustik teineteist täiendavad,” rääkis kontserdi “Muulilumm” eestvedaja. "Üks merelinn pakub nii palju eri rõõme!”

Muuli lõpus ootab avar veteväli, selja taha jääb üks reaalsus, ette hoopis teine. Jõel toimetavad paadid ja purjekad. Kaldal lossitakse laevu, samuti paistavad askeldavad inimesed. Sealsamas puhatakse, supeldakse ja peesitatakse. “Promenaadi merepoolses otsas on kõik justkui olemas,” arvas Välimäe. 

Millal veel pakutakse kontserdielamust seesuguse vaatega?

Tehnilisest küljest tähendab see kontsert midagi täiesti uut. “See on kindlasti keerulisem kui mõnes linna väljakujunenud kontserdipaigas,” tõdes korraldaja. 

Idee sündis Välimäel kevadel. “Kohe oli selge ka sisu. Kindlasti peaksid esinema kaks andekat noort daami ja just meretaguste lauludega. Peale nende üks mehine Eesti mees, kes laulab tugeva  sisemise väega ilusas emakeeles,” teadis ta juba siis.

Noored Haldi “Rabahaldjas” Välimäe ja Marta Pedosk esitavad kaugemalt pärit palu. Nii kõlab promenaadil hispaania-, portugali-, prantsus- ja venekeelset muusikat. Rikkaliku laulupagasiga Andrus Albrecht ehk Bonzo see-eest laulab ja räägib sellest, milline on meie kodumaa ja mis seob ja puudutab end eestlaseks kutsuvaid inimesi.

Intiimne kontsert muulipromenaadi merepoolses otsas algab homme kell 20. Halva ilmaga kolib üritus jahtklubisse.

Tänavu tähistatakse Pärnu ühe sümboli – muuli 150. aastapäeva. Sel puhul korraldab Ants Välimäe mullu valminud muulipromenaadil kontserdi “Muulilumm”. 
Tänavu tähistatakse Pärnu ühe sümboli – muuli 150. aastapäeva. Sel puhul korraldab Ants Välimäe mullu valminud muulipromenaadil kontserdi “Muulilumm”. Foto: Mailiis Ollino
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles