Kamp aktiivseid linlasi toob tänavafestivaliga Uus-Saugasse särtsu

Laura Vadam
, reporter
Copy
Uus-Sauga tänavafestivali eesmärk on kohalikke liita.
Uus-Sauga tänavafestivali eesmärk on kohalikke liita. Foto: Urmas Luik

Sattunud kuu aja eest Rääma rahva oma päeval kohalike keskele kodukohvikutesse, mõtles Aino Värbu – kunagine koolidirektor, sportlane, lõviklubi LC Sauga president ja Uus-Sauga linnaosa elanik – nördinult, miks tema kodukandis kunagi midagi ei toimu. “Korraldan siis ise! Kas tulete?” pöördus ta äkkmõttega teisteni.

Kuid tagant ei tõuganud vajadus jäljendada. “Eesmärk on, et kogukond omavahel seguneks, tutvuks ja sõbruneks. Ei tahaks jätkata nii, et bussis küünarnukigagi teist ei riiva,” loodab Värbu, soovides tuua piirkonda juurde inimlikkust ja vahetut suhtlust, mida tänapäeval jääb aina vähemaks. Häädemeestelt pärit Värbu on Uus-Saugas elanud 13 aastat ja tõdeb kurbusega, et paljud kohalikud ei tunne naabreidki.

“Nüüd, kui meie trepikoja koristaja jäi haigeks ja mina pühapäeviti koristan, saan igale inimesele oma ideest individuaalselt rääkida,” jutustab aktiivne linlane. “Kõik on õnnelikud, kuuldes, et midagi seesugust (Rääma rahva oma päeva moodi, L. V.) tuleb siingi: kohe oma akna all.” Naabrite toetusest piisas. “Mõistsin, et tuleb ära teha!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles