Tõusjad ja langejad

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
“Suri-muri, muri-suri....”
“Suri-muri, muri-suri....” Foto: Andres G. Adamson

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi tellimusel monitoorib Norstat Eesti AS juba pea iga nädal Eesti erakondade populaarsust. Parteide reitingud annavad jätkuvalt kõneainet. Kahe nädala võrdluses on Reformierakonna populaarsus veidi vähenenud (37,4 protsenti) ja Keskerakonna oma veidi tõusnud (19,2 protsenti). Sellega olevat seitse nädalat kestnud oravate tõus ja neli nädalat väldanud Keskerakonna langus peatunud.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) maine on püsinud 15–16 protsendi piires. Tõenäoliselt näitab järgmine uuring, kas siseministri kohusetäitjana soleerima kukkunud rahandusministri Martin Helme ämber politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheriga mõjutab EKRE toetust.

Sotside reiting püsib kümne protsendi all, aga erakond ise on pildilt üsna kadunud. Pikale veninud suvepaus, mis muud. Isamaa võbeleb umbes kaheksaprotsendise toetuse ligi ja peaks seetõttu olema väga huvitatud vähemalt valitsuses positsiooni säilitamisest.

Opositsioon on koalitsioonist arusaadavalt populaarsem, kuigi Reformierakonna kõrget lendu annab põhjendada ilmselt protestitoetusega. Mitte et valijad ihkaksid niiväga Reformierakonda tagasi, aga praegusest “kolmest musketärist” paistab isu hakkavat täis saama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles