Täna õhtuks selguvad Vana Maailma medalivõitjad

Joel Kukk
Copy
Euroopa meistrivõistlustel seilab kolmes grupis kokku 71 jahti ja esindatud on kaheksa riiki.
Euroopa meistrivõistlustel seilab kolmes grupis kokku 71 jahti ja esindatud on kaheksa riiki. Foto: Rootsi purjespordiliit

ORC-klassi avamerejahtide Euroopa meistrivõistlustel Rootsis Oxelösundis seilas regati laevastik eile kahel lühirajasõidul.

Väikseimate purjekate C-grupis õnnestus Dagö klubi kapteni Sven Nuutmanni meeskonnal jahil Postimees Sailing Team napsata kaks sõiduvõitu ja tõusta enne viimast päeva teisele kohale. Liidrina jätkav kalevlaste Matilda 4 taanlase Joachim Aschenbrenneri juhtimisel lõpetas sõidud viienda ja teisena, edestades hiidlasi kolme kohapunktiga. Pärnu jahtklubi lipu all seilava mulluse Euroopa meistri Aivar Tuulbergi Katariina II oli eile neljas ja kaheksas ning jäkab pronksmedali graafikus.

Kapten Ott Kikkase Sugari kontole kanti teise ja 11. koha punktid, enne tänaseid sõite asuvad pärnakad EMi pingereas üheksandal positsioonil.

„Tundub, et meie kodune tase on väga kõva,“ kommenteeris võistluspäeva Katariina II roolimees Karl Hannes Tagu. „Ise jäime täna natuke teiste vahele kinni ega saanud enda sõitu sõita. Suurematel paatidel on kerge eelis. Esimeses sõidus tegime oma ära, oli sile vesi ja keskmine tuul, kõik liiguvad kiiresti. Teises sõidus saime kohe stardis oma laksu kätte, kui lipu juurest panime esimesena ajama, aga tuul pööras paremale. Hiljem vasakust nurgast ärasaamisega oli juba tükk tegemist.“

Keskmiste jahtide B-grupis tõusis Olympicu tiim kapten Tiit Vihuli juhtimisel sakslaste Sportsfreundi järel teiseks ja neljandat kohta hoiab Mati Sepa Premium. A-grupis juhib viie sõidu järel taanlaste Tarok VII.

Täna on EMi kavas kaks viimast lühirajasõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles