Maastikuvibulaskja tuli Euroopa meistriks

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Aare Lauren koos abikaasa Aire Laureniga tulid Euroopa meistrivõistlustelt koju medalitega.
Aare Lauren koos abikaasa Aire Laureniga tulid Euroopa meistrivõistlustelt koju medalitega. Foto: Erakogu

Hollandis Doorwerthi kindluse pargis toimunud Vana Maailma maastikuvibumeistrivõistlustelt tulid Lihulas elavad Aare ja Aire Lauren koju kolme medaliga.

Võistlustel osales 590 vibulaskjat 25 riigist ja välja jagati 80 medalikomplekti eri vibu- ja vanuseklasside vahel. Eestist osales 44 vibusportlast. Võistlus peeti viiel päeval kolmes formaadis. Esimesel ja neljandal päeval lasti maastukiring: neli noolt 28 märki. Teisel ja viiendal päeval oli kavas jahiring, samuti neli noolt ja 28 märki, ja kolmandal päeval loomaring kolme noolega esimese tabamuseni 28 märki. Liites viie päeva tulemused, selgitati välja võitjad.

Pingelistel päevadel võisteldi nii künklikumal kui lagedal maal, päikesepaistes ja vihmasajus ja Eestisse toodi 21 individuaalset medalit, nende seas üheksa kulda, kuus hõbedat ja kuus pronksi. Peale selle saavutati kolme vibustiili meeskondlikku jahivibu esikoht ja pikkvibu kaksikvõit. Lihulasse jagus nendest medalitest kahe võistleja peale koguni kolm: Aare Lauren võitis jahivibude klassis ja vibustiili võistkondlikus arvestuses samuti jahivibuga esikoha, Aire Lauren aga tuli naiste seas jahivibu laskmises kolmandaks.

Septembri alguses toimuvad maailmameistrivõistlused vibujahis, seekord Ameerika Ühendriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles