Männipargi lasteaias peeti nimepidu

, Männipargi lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männipargi lasteaia rühmad said nimed ja logod.
Männipargi lasteaia rühmad said nimed ja logod. Foto: Teesi Loob

Kolmas advent algas meie lasteaias teistmoodi. Kui tavaliselt tähistame jõuluootust advendihommikuga, siis seekord kogunesime hoopis pärastlõunal, et ühendada advendi tähistamine tähtsa peo – ristsetega. Nimelt said meie rühmad endale nüüd nimed.

Kõik sai alguse 4. rühma sügisesel lastevanemate koosolekul, kus õpetaja Aire tegi ettepaneku valida rühmale nimi. Lapsevanemad võtsid mõttest vedu ja koos õpetajatega lisati vaid tingimus, et rühmanimes peaks peegelduma kuidagi lasteaia nimi. On ju lasteaed koos teda ümbritseva Männipargiga see, mis õppimise nii imepäraseks ja mitmekesiseks teeb.

Kolme nädala jooksul said kõik soovijad nimekasti pista oma pakkumise. Lõpuks loeti pakkumised lastele ette ja just nemad olid otsustajateks, kes end lõpuks Männioravateks otsustasid ristida. Sellest toredast ettevõtmisest said inspiratsiooni teised rühmad ja kuu aja pärast olid ka nemad endale nimed saanud.

Pärast tavapärast advendi küünlaringi, laulu ja tantsu toodi saali uute rühmanimede ja logodega tordid. Nüüd oli igal rühmal võimalik oma nime ja logo tutvustada. Imeilusad logod tegi meie lasteaia vilistlane.

Esimese ehk sõimerühma lastest said Männijänkud, on ju jänkud niisama pisikesed ja pehmed nagu nad isegi. Selle kinnituseks tantsiti üks lõbus jäneste tants. Teise rühma lastest said Männikäbid, natukene suuremad ja tugevamad kui jänesed – just nagu käbid.

Kolmandast rühmast saab leida nüüdsest Männipõnne, neid kõige vallatumaid ja liikuvamaid 4-5aastasi. Nime valikut põhjendasid nemad nii: nad on tugevad, hakkajad ja visad, kes peavad vastu tuultele ja tormidele nagu rannamännid.  

Kooliminejad neljandas rühmas on targad ja tugevad lapsed, kes ihkavad ronida kõrgele, seetõttu nad ongi Männioravad. Oma valiku kinnituseks lugesid nad rühma õpetaja tehtud luuletuse.

Õhtu lõppes ühise suure peo ja maitsvate tortide söömisega. Sealsamas peolaua taga direktori pidulike sõnade saatel pakiti numbrid 1, 2, 3 ja 4 kokku ning uued nimed ja vallatud logod pühitseti tordisöömisega sisse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles