Kahe silla jooksul annavad jalgadele valu nii Mukunga kui Eesti tipud

Pärnu Postimees
Copy
Tänavune Jüri Jaansoni kahe silla jooks toob starti tuhandeid spordisõpru ja pakub ajaloo esimestel kümne kilomeetri maanteejooksu Eesti meistrivõistlustel siinsete tippude heitlust.
Tänavune Jüri Jaansoni kahe silla jooks toob starti tuhandeid spordisõpru ja pakub ajaloo esimestel kümne kilomeetri maanteejooksu Eesti meistrivõistlustel siinsete tippude heitlust. Foto: Urmas Luik

Pühapäeval toob 19. Jüri Jaansoni kahe silla jooks starti tuhandeid spordisõpru ja pakub ajaloo esimestel kümne kilomeetri maanteejooksu Eesti meistrivõistlustel tippude heitlust.

Suvepealinna spordi tähtüritus meelitab kahel päeval rajale ligikaudu 3500 liikumishuvilist, sealhulgas tippvormis Eesti jooksuparemiku ja väliskülalisi. Korraldajad ootavad võistlema 1800 jooksjat, ligemale 700 käijat-kepikõndijat, üle 1000 lapse ja paarsada noortejooksust osavõtjat. Erivajadustega inimestele korraldatakse ratastoolisõit.

Täna ennelõunaks oli pühapäevasele põhijooksule registreerinud üle 1700 ning ajavõtuga ja ajavõtuta käimisele pea 600 huvilise.

Riigi esivõistluste stardinimekirjast leiab üle 60 atleedi 14 kergejõustikuklubist. Meestest plaanivad teiste seas starti tulla mullune sama pika distantsi staadionijooksu meister Mark Abner, Olavi Allase ja Dmitri Aristov. Naistest on kullapretendent varasem mitmekordne kahe silla jooksu võitja Liina Tšernov, ent siia tulevad veel korduvalt Pärnus võitnud Jekaterina Patjuk, maratonijooksu paremikku kuuluvad Leila ja Lily Luik ning teised tugevad kohalikud jooksjad.

Väljaspool esivõistluste arvestust teeb kaasa keenialane Ibrahim Wachira Mukunga, plaanides Pärnus vormistada järjekordset rahvajooksu võitu.

“Rahvajooksu ja samal ajal toimuvate meistrivõistluste koos korraldamine on tiimile põnev ülesanne. Pärnus on emotsionaalne ja kiire rada, korralik auhinnaraha, eriline atmosfäär: need ongi põhjused, miks suvepealinna sündmusest on kujunenud üks oodatuimaid rahvajookse. Kes kohale ei tule, saab kaasa elada kommenteeritud otseülekandele, mida näitame nii Kahe Silla klubi kodulehel kui Pärnu Postimehe veebis,” ütles ürituse peakorraldaja Vahur Mäe.

Sportlikku ja tervistavat tegevust jagub laupäevagi, kui kell 17.30 antakse Vaasa pargis start tasuta lastejooksudele, kuhu oodatakse kuni 11aastaseid poisse ja tüdrukuid. Õhtuhämaruses, kell 21 saab lähte meelelahutuslik kolmekilomeetrine noortejooks. Kell 20 annab tasuta kontserdi Daniel Levi bändiga. Ühtlasi on tegemist Pärnu linna tervitusega kooliaasta alguse puhul. Terve päeva vältel toimub sporditurg, kus jagatakse infot sportimisvõimaluste ja -teenuste kohta. Anu Piiroja teeb harrastajatele tasuta ühistreeningu, jagades järgmise päeva jooksuks häid nippe ja soovitusi.

Kahe silla jooksu algatajaks 2001. aastal oli teiste seas kahekordne sõudmise olümpiahõbe Jüri Jaanson, kes nägi mõttekaaslastega jooksus viisi Pärnu jõe kahe silla vahele jäävate kallasradade korrastamiseks. Nüüdseks on mõlemad kaldad tervenisti läbitavad ja jõe äärde rajatud kergliiklusteed liikumisharrastajate seas populaarsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles