Autosportased kihutavad pühapäeval ringrajal

Joel Kukk
Copy
Ajalooliste vormelautode sõidud lisavad võistluspäevale tublist värvi.
Ajalooliste vormelautode sõidud lisavad võistluspäevale tublist värvi. Foto: Pille Russi

Pühapäeval saavad tehnikaspordifännid nautida auto24ringi nime kandval Pärnu ringrajal Eesti ja lähiriikide autosportlaste esikohaheitlusi.

“Erakordselt pikal ja sündmusterohkel võistluspäeval jahivad autosportlased Viiking Spa karikaid lausa 15 arvestuses,” rääkis ringrajavõistluse peakorraldaja Eiki Eriste. “Erki Spordi superkrossi karikasarja seitsmendal etapil on kavas kuus klassi: noored, esi- ja tagavedu, vabaklass, rahvakross ja superfinaal. Ajalooliste vormelautode taltsutajad jahivad Eesti ja Läti karikavõistluste punkte klassides Eastern ja Mondial. Lõunanaabrite tšempionaadi arvesse lähevad Lada 1300 ja 1600 ning Volgade sõidud. Aplis karikasarjas kihutavad ringrajal Volga 406 klassi autod. ABC Race klassis võistlevad Läti noored sportlased ja Young Timmer Cup arvestuses tuiskavad rajale vanadel autodel sõitvad lõunanaabrid.“

Superkrossi karikasarjas on seniste etappide järel liidrid Marten Põder (noored), Kristofer Lupp (2WD ja superfinaal), Andrus Vendel (RWD), Ainar Arula (vabaklass) ja Vahur Kupper (rahvakross).

Võistluspäev ringrajal algab treening- ja kvalifikatsioonisõitudega, igas masinaklassis selgitatakse paremus kahe võistlussõidu põhjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles