Eesti-Läti piirile alkoholi järele sõitjate arv väheneb (1)

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Konjunktuuriinstituudi majandusteadlased prognoosivad, et Lätist alkoholi ostmine väheneb sügise poole veelgi. Praegu ei ole juulikuine maksulangetus veel nii tuntav.
Konjunktuuriinstituudi majandusteadlased prognoosivad, et Lätist alkoholi ostmine väheneb sügise poole veelgi. Praegu ei ole juulikuine maksulangetus veel nii tuntav. Foto: Mailiis Ollino

Eestimaalaste huvi Lätist alkoholi ostmise vastu on Kantar Emori juunikuise piiriüleste alkoholiostude seireuuringu andmetel sel aastal võrreldes eelmise aastaga vähenenud. Tänavu 1. juulist langetas Keskerakonna, Isamaa ja EKRE valitsus alkohoolsete jookide aktsiisi 25 protsendi võrra. Kui suured käärid praegu õigupoolest lõunanaabrite ja Eesti alkoholihindade vahel on?

Pärnu Postimees võrdles alkoholihindu Eestis ja Lätis nii jaekauplustes kui ka hulgimüügiga tegelevates poodides. Selgus, et kange alkoholi puhul on hinnavahe märgatavam. Kui võrrelda jaekauplust Riias ja Pärnus, siis mõnel juhul on kangem kraam siin pea poole kallim. Lahja alkoholi puhul aga drastilist hinnavahet pole.

Eesti Konjunktuuriinstituudi direktori Marje Josingu sõnade kohaselt Eesti jaehinnad alles muutuvad, sest maha on veel müümata varem kõrgema aktsiisiga soetatud varud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles