Golfiväljakute muru pritsimist jälgib põllumajandusamet

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Väljakumeister Andrus Sepa kinnitas, et mereäärne tuuline mängumaa võlub golfareid isegi kaugelt siia sõitma.
Väljakumeister Andrus Sepa kinnitas, et mereäärne tuuline mängumaa võlub golfareid isegi kaugelt siia sõitma. Foto: Urmas Luik

Toimetusse helistas pensionipõlve pidav kalur Jüri Randmaa, paludes uurida, kas ja kuidas kasutatakse väetisi ja pestitsiide golfimuru kasvatamisel ja hooldusel.

Randmaa mure sai alguse Reiu rannas kalastavast mehest, kelle mõrdadesse sattus tänavu suvel nõrku või juba püünises surnud kalu, esmajoones lesti. Kuna kõnealune kalastusala asub Reiu rannas otse Pärnu Bay Golf Linksi väljaku vastas, tekkis kaluril kahtlus, et kalade suremine võib olla seotud väljakumuru väetamise või seal umbrohutõrjeks kasutatavate mürgiste pestitsiididega.

“Kahtlane oli, et mõnisada meetrit väljaku piiridest eemal pole täheldatud püünises surnud või väga nõrku kalu,” rääkis Randmaa.

Pärnumaal on golfiväljakuid kaks: peale Pärnu Bay Golf Linksi Valgerannas asuv White Beach Golf, mis jääb merest kaugemale, kuid mida ühendab mereveega väljaku serval voolav Audru jõgi. Kokku on nende kahe väljaku pindala ligikaudu 160 hektarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles