Pärnu ootab ettevõtteid toetust taotlema

Pärnu Postimees
Copy
Ettevõtetele makstavate toetussummade alammäär on 1000 ja ülemmäär 5000 eurot ühe taotleja kohta kalendriaastas.
Ettevõtetele makstavate toetussummade alammäär on 1000 ja ülemmäär 5000 eurot ühe taotleja kohta kalendriaastas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu linnas tegutsevad ettevõtted saavad esitada Pärnu linnavalitusele taotlusi ettevõtlustoetuse saamiseks. Toetuse eesmärk on tugevdada ettevõtete konkurentsivõimet ja elavdada kohalikku ettevõtlust.

Ettevõtlustoetust saab kasutada eksperdi kaasamiseks toote- ja teenusearenduse või tehnoloogiaalasel nõustamisel, toote- ja teenusearendusprojektide ning ekspordiplaanide koostamiseks, turu- ja tasuvusuuringute tegemiseks, tööalaseks täiendkoolituseks, koolitusvisiitideks, välismesside külastamiseks ja neil osalemiseks ning eksporditurgudele mõeldud turunduseks.

Pärnu linnavalitsuse ettevõtluse arengu peaspetsialisti Aare Raevu sõnutsi on ettevõtlustoetus olnud väiksematele ettevõtetele suur abi messide kaudu eksporditurgudele sisenemisel ning abiks ka tootearendusel ja vajalike sertifikaatide taotlemisel.

“Tavaliselt on kõik need toetatavad tegevused väikeettevõttele päris suur investeering. Linna antav toetus on väga oluline tugi, see aitab ettevõtetel kiiremini kasvada,” ütles Raev.

Ettevõtetele makstava toetussumma alammäär on 1000 ja ülemmäär 5000 eurot ühe taotleja kohta kalendriaastas.

Taotluse eelarves peab olema näidatud omafinantseering, mis moodustab vähemalt 30 protsenti projekti kogumahust. Projekt tuleb ellu viia 12 kuu jooksul alates toetuse eraldamise otsusest. Toetuste eraldamise otsustab eksperdikomisjoni ettepanekul linnavalitsus hiljemalt 14. oktoobriks. Toetus makstakse välja pärast projekti elluviimist.

Taotluse esitamise tähtaeg on 30. september.

Tänavu aprillis maksti ettevõtlustoetust seitsmele Pärnus tegutsevale ettevõttele, kokku 20 793,53 eurot. Toetussummad jäid vahemikku 913,64 kuni 4989 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles