Mukunga ei lasknud ennast kahe silla jooksul üllatada, ajaloolise Eesti meistritiitli teenis Karel Hussar

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Kahe silla jooksul võidutses taas Ibrahim Mukunga Wachira.
Kahe silla jooksul võidutses taas Ibrahim Mukunga Wachira. Foto: Laura Toomesoo

19. kahe silla jooksu võitis suursoosik Ibrahim Mukunga Wachira Keeniast, ajaloo esimestel kümne kilomeetri maanteejooksu Eesti meistrivõistlustel triumfeeris Karel Hussar.

Keeniast pärit Mukunga läks oma teed kohe jooksu alguses ja hoidis vahet jälitajate ees lõpuni. Tema lõpuajaks märgiti 31.09,6, mis jääb rajarekordile alla ligemale poolteise minutiga.

Teise koha ja kümne kilomeetri maanteejooksu Eesti meistrivõistluste esikoha teenis Hussar, kelle vahe võitjaga oli 12 sekundit.

Eesti meistrivõistluste esikolmik.
Eesti meistrivõistluste esikolmik. Foto: Laura Toomesoo

“Aeg oli kehvavõitu. Käis koha peale jooks. Imestasin isegi, et Mukunga nii lähedal oli: sama vahe, mille ta esimese viie kilomeetriga sisse jooksis, jäi lõpuni. Enne starti oli juba teada, et hakatakse kohti passima,” märkis vastne meister Hussar. Kuldmedalisti treeneri tunnustuse pälvis juhendaja Einar Kaigas.

Kolmandana jõudis üle finišijoone lätlane Slavis Gruševs, kes jäi võitjale alla 35 sekundiga. Hussar raputas ta maha viimasel rajakolmandikul.

Eesti meistrivõistluste arvestuses teenis hõbemedali Ilja Nikolajev (31.51,7) ja pronksi Leonid Latsepov (31.57,9).

Naistest sai esikoha ja teenis Eesti meistritiitli Liina Tšernov.
Naistest sai esikoha ja teenis Eesti meistritiitli Liina Tšernov. Foto: Laura Toomesoo

Naistest läbis raja kõige kiiremini mullust võitu kaitsnud Liina Tšernov, kelle lõpuajaks märgiti 34.35,1. Hõbeda saanud Jekaterina Patjuk jäi võitjast maha 16 sekundiga. Eesti meistrivõistluste pronksi üle võib rõõmustada Lily Luik (35.23,6).

“Joosta oli palavuse tõttu keeruline. Pärnus on alati au rajale tulla ja muidugi tunnen head meelt Eesti meistritiitli üle,” rõõmustas naiste arvestuse võitja, üldarvestuses 22. kohale platseerunud Tšernov.

Patjuk tunnistas, et jääb hõbemedaliga rahule. “Iga medal on medal,” ütles ta rajalt tulles. “Mulle on olulisem aeg. Kui see paraneb, liigun õiges suunas.”

Sõudelegend Jüri Jaanson, kelle järgi kahe silla jooks nime on saanud, jooksis finišikanga alt läbi 189ndana. Tema lõpuajaks märgiti 42.36.

19. kahe silla jooksu võitis suursoosik Ibrahim Mukunga Wachira Keeniast, ajaloo esimestel kümne kilomeetri maanteejooksu Eesti meistrivõistlustel triumfeeris Karel Hussar.
19. kahe silla jooksu võitis suursoosik Ibrahim Mukunga Wachira Keeniast, ajaloo esimestel kümne kilomeetri maanteejooksu Eesti meistrivõistlustel triumfeeris Karel Hussar. Foto: Rain Pikner
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles