Emad osalesid erilisel vutiturniiril

Pärnu Postimees
Copy
Eesti jalgpalli liidu emadeturniir Tallinnas.
Eesti jalgpalli liidu emadeturniir Tallinnas. Foto: Liisi Troska

Eesti jalgpalli liidu emadeturniiril Tallinnas hoidsid Pärnumaa vutiklubide au kõrgel Pärnu Vapruse, Vändra Vapruse ja Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskond.

Turniirile oli registreerunud tosin klubi ja palliplatsil käis 99 ema.

Pärnu Vaprus ja Lõuna-Läänemaa sattusid loosi tahtel samasse alagruppi. Omavaheline mäng lõppes 0:0 viigiga. Kuid teistes matšides osutus kindlamaks Lõuna-Läänemaa, võites FC Nõmme United Teami 1:0 ja kaotades napilt 1:2 hilisemale turniirivõitjale FC Infonetile.

Pärnu Vaprus tegi Nõmme Unitediga väravateta viigi ja kaotas FC Infonetile 0:2.

Vändra Vapruse võistkond mängis alagrupis 0:0 viiki Rakvere Tarva ja FC Tiigritega ning sai 0:2 kaotuse naiskonnalt FC LevLadies.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi emade võistkond.
Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi emade võistkond. Foto: Janet Peet

Lõuna-Läänemaa ja Pärnu Vapruse emad pääsesid seejärel viienda kuni kaheksanda koha mängudele. Vändra hakkas mängima 9.–12. kohale.

Pärnakad ja Lõuna-Läänemaa vutiklubi said kohamängudel napi kaotuse Rakvere Tarvalt ja ja FC Tiigritelt. Omavaheline mäng pidi otsustama, kes tuleb turniiril seitsmendaks, kes kaheksandaks. Kui alagrupimäng jäi viiki, suutsid Lõuna-Läänemaa klubi emad nüüd lüüa ühe vastuseta värava ja kindlustasid koha Pärnu Vapruse ees.

Vändra Vapruse naised said kohamängudel 3:0 jagu FC Nõmme Unitedist ja 4:0 FC Nõmme United Teamist ning hoolimata kaotusest FC Kose emadele pälvisid üheksanda koha.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi juhendas turniiril Jaanus Getreu, Pärnu Vapruse naisi Maarja Virula ja Vändra Vapruse omi Ranet Lepik.

Pärnu Vapruse jalgpalliklubi emade võistkond.
Pärnu Vapruse jalgpalliklubi emade võistkond. Foto: Svetlana Tšižova

Kui tavaliselt on laste esimesed ja tähtsaimad kaasaelajad võistlustel just vanemad, valitses nüüd vastupidine olukord. Emade mängule elas väljaku kõrval kaasa palju võsukesi. Iga õnnestunud pallipuudet ja püüdu saatsid laste aplaus ja tunnustavad hõiked.

“Just sellised üritused liidavad ja ühendavad kogukonda, klubisid ja annavad ehk tõuke tüdrukute ja naiste jalgpalli populariseerimisele,” arvas Getreu vahvast ettevõtmisest.

Vändra Vapruse jalgpalliklubi emade võistkond.
Vändra Vapruse jalgpalliklubi emade võistkond. Foto: Liisi Troska

Pärast üritust elasid turniiril kaasa löönud emad kaasa Eesti naiste vutikoondise maailmameistrivõistluste valikturniiri mängule valitseva Euroopa meistri ja tänavuse MM-finaalturniiri finalisti Hollandi tiimi vastu.

“Vägev! Sisimas soovisid naised küll paremat tulemust, aga kokkuvõttes jäid kõik turniiriga rahule,” jagus Vändra Vapruse naiskonna juhendajal Lepikulgi ürituse kohta kiidusõnu.

Eesti jalgpalli liidu erilisel turniiril osalesid jalgpalliklubide võistkonnad, mis on koostatud mängijate emadest. Kaasalööjad olid asjaarmastajad, osaleda ei saanud Eesti meistrivõistlustel registreeritud mängijad.

Neil päevil möödus 25 aastat Eesti naiskonna esimesest ametlikust maavõistlusest, kui 19. augustil 1994 Balti turniiril mängiti Leeduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles