Motosportlased võitsid kulda ja hõbedat

Joel Kukk
Copy
Pärnu motoklubi tulevikulootus Jörgen-Matthias Talviku kihutas Eesti meistrivõistlustel hõbemedali vääriliselt.
Pärnu motoklubi tulevikulootus Jörgen-Matthias Talviku kihutas Eesti meistrivõistlustel hõbemedali vääriliselt. Foto: Rauno Kais

Motokrossi Eesti meistrid ja karikavõitjad selgusid nädalavahetusel Tartumaal Lange rajal, kus laupäeval kihutasid kaherattaliste tsiklite taltsutajad ja pühapäeval klaarisid omavahelisi arveid külgvankritel ja qadraceritel sõitjad.

Kõige võimsamate mootorrataste Monster Energy MX1 klassis pani oma paremuse maksma Harri Kullas Pärnu motoklubist, kes võitis kindlalt mõlemad finaalsõidud. Mõlemas sõidus käis pärnaka selja taga tõsine heitlus kahe meistritiitli peamise pretendendi Karel Kutsari (Estonian Express Racing) ja Indrek Mägi (Mägi Racing) vahel. Kahe kange omavahelises võistluses piisas Kutsaril teisest ja kolmandast kohast, et Mägi ees Eesti meistriks tulla. Pronksmedal kuulub Tanel Leokile, kes võistles samal ajal Saksamaal ADAC karikasarja sarja etapil. Kullas startis meistrivõistluste viiest etapist vaid kolmel ja talle kuulus hooaja kokkuvõttes viies koht. Paikuse motoklubi esindav Hendrik Talviku lõpetas hooaja kaheksandal kohal.

MX2 klassis asus esimeses sõidus liidriks Pärnu motoklubi tulevikulootus Jörgen-Matthias Talviku, kannul venelane Daniil Balandin ja Priit Rätsep (HRC Eesti Racing). Kuna Rätsepal kulus Balandinist möödumiseks mitu ringi, suutis Talviku jälitajatega korraliku vahe sisse sõita ja esimesena lõpujoone ületada.

Talviku pääses teiseski sõidus üpris kiirelt liidrikohale ja tagasi enam ei vaadanud. Rätsep sai seevastu tagasihoidlikuma stardi ja avaringil toimunud kukkumine langetas ta viimaseks. Meeletult kihutanud noormees jõudis lõpuks teisena finišisse ja kolmas oli taas idanaaber. Eesti meistritiitli võitis Rätsep, hõbemedal riputati Talviku ja pronks Balandini kaela. Jörgen-Matthiase onupoeg Tamur Talviku (Paikuse MK) sai viie etapi kokkuvõttes viienda koha.

Veteranide klassis võitis nii Lange krossi kui Eesti meistrikulla Heigo Lauren (SK Yamaha Keskus). Paikuse motoklubi raudvara Aivo Rabbi lõpetas sündmusterohke hooaja viiendana.

Eesti karikasarja arvestuses võistelnud MX Hobi klassis võidutes Langel Timmo Mõts (Sõmerpalu MK), järgnesid Danel Dreving Paikuse ja Sander Luik Pärnu motoklubist. Karika võitis Luik, teiseks tuli Dreving ja kolmas oli Marken Sonn (Kose AMK).

Quadracerite eliitklassis oli kolmekordne Euroopa meister, Pärnu motoklubi esinumber Kevin Saar  endale Eesti meistrikulla kindlustanud juba enne viimast etappi. Langel käis kõva heitlus hõbemedalile Martin Filatovi (Kagu MK) ja Priit Järvloo (Sõmerpalu MK) vahel. Avasõidus suutis Filatov Järvloo ees nappi edu lõpuni hoida ja teiseski sõidus olid samad mehed esikohale madistamas. Paraku lõppes kahe kange lahing lõppes ootamatult, kui Järvloo masinal purunes tagumine velg ja noormehe sõit jäi pooleli. Tänu sellele tõusid poodiumile Filatovi kõrvale soomlased Max Karilinen ja Tuomas Kuivamäki. Eesti meistrivõistluste kokkuvõttes järgnesid Saarele Filatov ja Järvloo.

Noorte motomeeste Quad 100 klassis võitis nii finaaletapi kui meistrisarja Tanel Põdra, kes päev varem oli kindlustanud endale Läti meistrikulla. Eesti hõbedale tuli Mihkel Salujõe (HRC Eesti Racing Team) ja pronksi teenis idanaaber Andrei Grishayev. Külgvankrite konkurentsis võitsid Eesti meistritiitli lätlane Janis Daiders ja Tanel Kõiv, järgnesid Markus Normak - Karl-Albert Kasesalu ja Gert Gordejev - Keit Kivaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles