Pärnu rannavutifanaatik tõttas ootamatult euroliiga superfinaali pääsenud koondisele appi

Pärnu Postimees
Copy
Pärnakas Aleksei Galkin sai ootamatu kutse tulla tüürima Eesti rannajalgpallikoondist.
Pärnakas Aleksei Galkin sai ootamatu kutse tulla tüürima Eesti rannajalgpallikoondist. Foto: Erakogu

Eesti rannajalgpallikoondis, kes algul jäi ülinapilt euroliiga superfinaali ukse taha, sai siiski kutse sel nädalal Portugalis algavale turniirile. Eesti asendab seal Bulgaaria tiimi, kes loobus halduskorralduslikel põhjustel.

Figueira da Fozis neljapäeval algavas superfinaalis heitlevad kaheksa A-divisjoni meeskonna kõrval B-divisjonis Eesti kõrval kaheksa koondist. Eesti kuulub alagruppi, kus läheb vastamisi Aserbaidžaani, Tšehhi ja Rumeeniaga. Teises alarühmas pallivad Kreeka, Ungari, Gruusia ja Kasahstan.

B-divisjoni võitja pääseb järgmiseks hooajaks A-liigasse. Finaalis lähevad vastamisi mõlemad alagrupivõitjad. Samuti mängitakse sama printsiibi alusel välja teised kohad.

Eesti meeskonna treener on superfinaalis pärnakas Aleksei Galkin, kes valmistab koondist mängudeks ette Kristian Marmoriga, kes seekord esindab koduriiki ka mängijana.

Pärnakatest teeb kaasa veel väravavaht Rauno Rahnik, kes asendab turniirist lühikese etteteatamisaja tõttu kõrvale jäävat Markus Lukki.

„Pärast euroliiga etappi, kus selgus, et jäime ühe väravaga superfinaalist välja, oli hooaeg koondisele lõppenud. Silmad lõid särama, kui nädal–kaks tagasi jõudis minuni info, et esialgu Ungari ja hiljem Bulgaaria kaaluvad administratiivsetel põhjustel superfinaalist loobumist,” rääkis Marmor.

“Nüüd tuli kiiresti tegutseda, sest Eesti jalgpalli liiduga oli vaja detailid kooskõlastada ja võistkond lühikese ajaga komplekteerida. Minu õnneks oli kohe enamik Catanias Euroliiga etapil käinutest valmis sõitma, ainult paar mängijat pidid tööandja või perega kompromisse tegema. Pärast lõppenud nädalavahetuse rannajalgpalli karikavõistlusi vigastas opereeritud põlve Rauno Nõmmiko. Töökohustuste tõttu ei saa koondisega liituda Gregor Sedrik, samuti ei sõida kaasa Priit Mäeorg, kes on vigastatud ja ootab uuringute vastuseid,” seletas Marmor.

Eesti koondise koosseis Portugalis:

Väravavahid
Rauno Rahnik, SK Augur Enemat
Kaspar Kotter, Saue jalgpalliklubi
Mängijad
Joosep Juha, SK Augur Enemat
Indrek Palm, Nõmme BSC OlyBet
Kristian Marmor, SK Augur Enemat
Rasmus Munskind, SK Augur Enemat
Sander Lepik, SK Augur Enemat
Ervin Stüf, BSC Thunder Häcker
Erol Kigaste, BSC Thunder Häcker
Kevin Sooaluste, BSC Thunder Häcker

Marmori jutu järgi tingis ootamatu turniirikutse olukorra, kus tuli mõelda raamidvälja, et leida lahendus koosseisu probleemile.

“Konsulteerisin paari rannajalgpalliga seotud isikuga ja sai vastu võetud otsus, et võtan ühendust äsja BSC Thunder Häckeriga Eesti meistriks tulnud kunagise koondislase Aleksei Galkiniga ja uurin, kas ta oleks nõus tulema sellele võistlusele treeneriks, vähemalt paberi peal. See võimaldaks minul tõmmata selga Eesti koondise särgi, et aidata meeskonda pikal turniiril, kuhu tohib võtta 12 mängijat, kellest kümme saab üles anda mängule,” seletas Marmor. “Aleksei oli nõus ja kuna tema on oma ala fanaatik, kes teab, mis toimub Eesti, Euroopa ja maailma rannajalgpallis, ja tunneb kõiki Eesti mängijaid, polnudki paremat lahendust. Vastaste videoanalüüsi, taktikaplaani ja mängueelse koosoleku teeme loomulikult koos, kuid mina olen protokollis mängijana.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles