Rainer Aavik: Maist septembrini kestev suvi pole enam unistus

Rainer Aavik
Copy
Üks debüütüritustest oli noorte korraldatud naudingufestival Tunne Ammende villa aias.
Üks debüütüritustest oli noorte korraldatud naudingufestival Tunne Ammende villa aias. Foto: Karoliine Aus

Kes juhtus augusti viimasel nädalavahetusel Pärnu ranna piirkonda, nägi, et suvi ei ole veel kaugeltki lõppenud: Supeluse tänavat täitis lõbus melu, plaažile jagus augusti lõpu kohta tavatult palju puhkajaid, rääkimata publikust selle suve suurimal ratsaspordivõistlusel või kergejõustikuõhtust Rannastaadionil, kus tribüünil oli raske ­vaba istekohta leida.

Kuigi augusti viimased päevad ei ole külastatavuse mõttes suvepealinna tippaeg, kinnitavad hiljutised üritused, et unistus Pärnu suve pikendamisest maist septembrini hakkab saama reaalsuseks. Et meie kaunis kuurortlinn on turistide seas hinnatud sihtkoht, annab tunnistust statistika. Kui vaadata Pärnut väisavate külaliste hulka, on meil põhjust rõõmustada.

Suvekuude statistika saamiseni läheb veel aega, ent selle aasta kuue esimese kuu tulemusedki näitavad, et Pärnusse tahetakse tulla. Jaanuarist juunini käis siin 173 347 külalist, mis on kaheksa protsenti enam kui mullu samal ajal. Kõikide peamiste päritoluriikide väisajate arv kasvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles