Pärnu koolid hakkavad õpetama hiina keelt

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu ühisgümnaasiumis, Sütevaka humanitaargümnaasiumis, Koidula gümnaasiumis ja Tartu ülikooli Pärnu kolledžis saab õppida hiina keelt.
Pärnu ühisgümnaasiumis, Sütevaka humanitaargümnaasiumis, Koidula gümnaasiumis ja Tartu ülikooli Pärnu kolledžis saab õppida hiina keelt. Foto: Sille Annuk

Pärnu ühisgümnaasiumis, Sütevaka humanitaargümnaasiumis, Koidula gümnaasiumis ja Tartu ülikooli Pärnu kolledžis saab Tallinna ülikooli Konfutsiuse instituudi eestvõttel õppida hiina keelt.

Hiina keele tunde annab hiinlanna Huang Mei. Hiina keele õpetaja ja Pärnu koolide esmakohtumine tuleb sel reedel, kui kõigis kolmes gümnaasiumis toimuvad näidistunnid ja hiinlanna külastab kolledžitki.

Sütevaka humanitaargümnaasiumi õppealajuhataja Ene Kõo sõnutsi hakkab Sütevakas hiina keelt C-võõrkeelena õppima  grupp kümnendikke. Täpne õppijate arv selgub pärast näidistundi.

Koidula kooli õppealajuhataja Ille Rohtlaan ütles, et kevadel oli koolis hiina keele õppimisest huvitatud kümmekond gümnasisti, aga kuna nüüd on lisandunud hulk 10. klassi õpilasi, on tõenäoline, et tahtjaid tuleb juurde.

„Reedel kohtuvad õpilased hiina keele õpetajaga ja seejärel saavad otsustada, kas soovivad hiina keelt vaba valikainena õppida. Loodame, et tuleb kokku tubli keelegrupi jagu õpilasi ehk vähemalt 15 huvilist. Kui tahtjaid on rohkem, moodustame mitu keelerühma,“ rääkis Rohtlaan.

Ühisgümnaasiumiski seisab hiina keel tunniplaanis valikainena. Oma huvist seda keelt õppida on andnud teada 16 gümnasisti.

Kolledž plaanib avada vähemalt kaks hiina keele rühma: ühe vabaainena üliõpilastele ja teise täienduskoolitusena kõigile huvilistele. Kui soovijaid leidub rohkem, avatakse mitu õpperühma.

„See tähendab, et hiina keelt saab kolledžis omandada igaüks, kes seda soovib. Ettevõtjad või muudki huvilised, kes mõistavad hiina keele vajalikkust, on oodatud end keeleõppesse registreerima,“ teatas TÜ Pärnu kolledži keelekeskuse juhataja Katrin Saks.

Eestis on viimastel aastatel hiina keelt õpetatud-õpitud mõnes gümnaasiumis ja ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles