Skano Group müüs tütarettevõtte hankijale

BNS
Copy
Nordic Fibreboardi tootmine
Nordic Fibreboardi tootmine Foto: Liis Treimann/Postimees

Skano Group AS müüs nõukogu otsuse alusel oma tütarettevõtte Skano Furniture Factory OÜ Wood Export OÜ-le, mis pikki aastaid on olnud Skano Furniture Factory hankija.

Tehingu hind on 100 000 eurot, millega ostja omandab 100 protsenti Skano Furniture Factory osakapitalist. Skano Group teatas börsile, et arvestades Skano Furniture Factory kohustuste kohandamist suhtes müügihinnaga, siis rahalist ülekannet ei tehta. Skano Furniture Factory on mööbli tootmise ja hulgimüügi ettevõte.

Pärast müüki koosneb Skano Group AS järgmistest tütarettevõtetest: puitkiudplaate tootev ja müüv Skano Fibreboard OÜ, jaekaubanduskett Skano Furniture OÜ ja Skano Property OÜ, mis omab ja haldab kinnistut Pärnus Suur-Jõe 48.

Skano Fibreboardile omakorda kuulub kogu Soome tütarettevõte Suomen Tuulileijona OY, mis üle lahe turundab puitkiudplaate.

Skano Furniture omakorda omab täielikult Läti tütarettevõtet SIA Skano ja Leedu tütarettevõtet UAB Skano LT. Lätis ja Leedus hallatavad kauplused lõpetavad tegevuse septembri lõpus.

Mööbli tootmise üksuse müügi järel sõltuvad Skano finantstulemused Skano kiudplaadiäri, Eesti mööblijaeäri ja Pärnu Suur-Jõe tänava üürikinnisvara tulemuslikkusest.

Skano Furniture Factory on viimase kolme majandusaasta jooksul olnud puhaskahjumis, mullu 532 000 euroga. Käive küündis eelmisel aastal kolme miljoni euroni.

Skano Furniture Factory kandis selle nädala alguses senise laenukohustuse ja arvelduskrediidi kohustuse üle Skano Groupi nimele. Ühtlasi andis Skano Furniture Factory Skano Groupile üle kõik töötajate hüvitistega seotud kohustused.

Pärast tehingut kantakse muud Skano Furniture Factory kohustused üle ostjale, välja arvatud need, mis on korrigeeritud tehingu summa suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles