Puhumisreidi käigus tabati kolm joobes juhti

Meelis Kalme
Copy
Vastutustundlike liiklejate sekka sattus aga kolm autojuhti, kes olid alkoholi tarvitanud. Pilt on illustatiivne.
Vastutustundlike liiklejate sekka sattus aga kolm autojuhti, kes olid alkoholi tarvitanud. Pilt on illustatiivne. Foto: Eero Vabamägi

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) korraldas täna ennelõunal Pärnus Paide maanteel autojuhtide kainuskontrolli. Ligemale 2000 kontrollitud autojuhi seas leidus mõni, kes teps mitte sõita poleks tohtinud.

Laupäeval 9–13 panid PPA ametnikud nelja tunni vältel alkomeetrisse puhuma 1802 sohvrit. Tulemused näitasid, et valdav osa sõidukijuhtidest olid kained.

Vastutustundlike liiklejate sekka sattus aga kolm autojuhti, kes olid alkoholi tarvitanud. Nad kõrvaldati juhtimiselt ja nende suhtes alustati väärteomenetlust. Politseioperatsiooni korraldanud Pärnu politsei välijuht kirjeldas, et alkoholi tarvitanud autojuhtide selgitused olid klassikalised.

“Jutt, et võtsin eile õhtul paar õlut või mõne pokaali veini, ei anna õigupoolest võimalust veel järgmise päeva lõunal märkimisväärses joobes olla,” märkis välijuht. “Olenemata aga sellest, mida ja millal tarvitati, on enne autorooli istumist igal juhul paslik veenduda oma kainuses, et enda ja kaasliiklejate ohtu panemist vältida.“

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk joove on 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteo korras karistada kuni 1200eurose trahvi, kuni 30päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni aastaks.

Kui juht on narko- või üle 1,5promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles