Kodumaakonna jalgpalli meistritiitlid napsas Pärnu Vaprus

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnumaa jalgpalli meistritiitli võitis Pärnu JK Vapruse meeskond. Teise ja kolmanda koha saavutasid Vändra Vaprus ja Tori Põrgulised.
Pärnumaa jalgpalli meistritiitli võitis Pärnu JK Vapruse meeskond. Teise ja kolmanda koha saavutasid Vändra Vaprus ja Tori Põrgulised. Foto: Maarja Virula

Pühapäeval toimusid Lihulas Pärnumaa meistrivõistlused jalgpallis, kus nii meeste kui ka naiste arvestuses võitis meistritiitli Pärnu JK Vapruse võistkond.

Võistluse peakohtuniku Jaanus Getreu teatel alustasid päeva esimeses pooles tiitlijahti kaheksa Pärnumaa meeskonda.

Lihulasse olid tee ette võtnud meeskonnad igast Pärnumaa nurgast, pooled neist – Virtsu, Vatla JK, Hanila JK Tuleviku ja Lihula JK – endiselt Läänemaalt. Nende kõrval astusid murule Pärnu JK Vaprus, Vändra JK Vaprus, Tori Põrgulised ja Pärnu JK United.

Kaheksa meeskonda jagati neljastesse alagruppidesse. Et pääseda medalimängudele, pidi alagrupis mahtuma kahe parema hulka. Esimesest alagrupist suutsid seda Pärnu JK Vaprus ja Lihula Jalgpalliklubi, teisest Vändra JK Vaprus ja Tori Põrgulised.

Enne medalimänge selgitati ülejäänud kohad. Seitsmenda koha kohtumises võitis Pärnu JK United Hanila 3:0 JK Tulevikku. Viies koht kuulus Vatla JK meeskonnale, kes oli 3:1 üle Virtsust.

Poolfinaalid olid Getreu sõnade kohaselt tulised. Eriti esimene, kus Lihula JK ja Vändra Vapruse vahel mindi 2:2 viigiseisult finaalipääset püüdma penaltiseerias. Mängus oli Lihula ründaja Mairo Kanter küll kahel korral kodumeeskonna juhtima viinud, kuid Vändral õnnestus mõlemal korral viigistada. Penaltipunktil olid täpsemad ja finaali pääsesid Esiliiga B-s mängivad Vändra JK Vaprus vutimehed.

Teises poolfinaalis seljatas Pärnu JK Vaprus tulemusega 2:1 Tori Põrgulised.

Pronksikohtumine algas võitluslikult, kuid Tori meeste parem füüsis tagas neile 3:0 eduga Pärnumaa tänavuste meistrivõistluste pronksmedalid.

Finaal kahe Vapruse vahel oli tasavägine. Mängu lõpus oli natuke kindlam linnameeskond ja 2:0 võiduga viidi meistritiitel Pärnumaa pealinna.

Turniiril lõid neli jalgpallurit parimatena neli väravat: Mairo Kanter Lihulast, Mario Ollino ja Toomas Pent Pärnu JK Vaprusest, ning Mattias Oga Tori Põrguliste meeskonnast.

Naiskondadest tunnistati tiitli vääriliseks Pärnu JK Vaprus, kes alistas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi.
Naiskondadest tunnistati tiitli vääriliseks Pärnu JK Vaprus, kes alistas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi. Foto: Maarja Virula

Pärnu JK Vaprus võitis Lihulas teisegi tiitli.

Paraku osales võistlusel vaid kaks naiskonda. Peakohtuniku kirjelduse kohaselt veeretasid aga nii Pärnu JK Vaprus kui ka kohalik naiskond Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi lahti sellise mängu, mida just õige suureks finaaliks nimetada – naiste esituses võis näha väga kvaliteetset jalgpalli.

Eesti teises liigas mängivad Vapruse jalgpallurid suutsid mõlemal poolajal ühe värava lüüa ja tiitli oma klubile tuua.

Lihulas mängis pühapäeval 100 jalgpallurit. Teist sama palju elas võistlustele väljakute ääres innukalt kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles