Pärnakad veeretavad unistust oma loomelinnakust

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Mart ­Tõnismäe hoidis kõigil kolmel suvekuul linna festivalidel silma peal ja jälgis koos kunstnikust abikaasa ­Tiinaga vihmakeebis tänavu­suvist Pärnu Harmonica festivaligi vapralt ­lõpuni.
Mart ­Tõnismäe hoidis kõigil kolmel suvekuul linna festivalidel silma peal ja jälgis koos kunstnikust abikaasa ­Tiinaga vihmakeebis tänavu­suvist Pärnu Harmonica festivaligi vapralt ­lõpuni. Foto: Ants Liigus/Pärnu Harmonica Festival

Nii nagu Tallinnal on alternatiivseks ja populaarseks linnasüdameks kujunenud Telliskivi ja Tartul Aparaaditehas, vajaks Pärnugi ettevõtjate ja loome­inimeste kohtumispaika, kus sündida saaksid sütitav sünergia ja geniaalsed ideed.

Just selline vaba ja avatud keskkond, kust linlane ja linna­külaline tahaks juba ainuüksi õhkkonna pärast ikka ja jälle läbi astuda.

Idee, et loomelinnakulaadset paika oleks sarnaselt Tartu ja Tallinnaga siiakantigi vaja, on üks neid ettepanekuid, mida Pärnu linnavalitsuse kultuuri- ja sporditeenistuse kokku kutsutud festivalikorraldajate ja külaseltside ülelinnalistel mõttetalgutel välja käidi.

Selgus ühtlasi seegi, et see ei tohi jääda vaid üheks kohtumiseks, vaid peab saama järjepidevalt koos käima hakkava ümarlaua kujul jätku. Nagu seletas kultuuri- ja sporditeenistuse juhataja Andrus Haugas, sooviti esimesel kohtumisel kuulata ära kõigi ootused, seejärel saab hakata langetama otsuseid, kas praeguses linnavalitsuse kultuuri toetamise süsteemis tuleks teha mingeid muudatusi. Ja ehk tekib omavahel sõbrunedes ja arutelude käigus midagi põnevat juurde Pärnu niigi rikkasse kultuuriellu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles