Anneli Sammel: Ettevõtja, hoolitse oma töötajate tervise eest!

Anneli Sammel
, Tervise Arengu Instituudi alkoholi ja tubaka valdkonna juht
Copy
Tallinnal on kavas lubada alkoholimüüki meelelahutusasutustes tööpäevale eelneval ööl kella kaheni ja puhkepäevale eelneval ööl kella kolmeni. Alkoholi müügiaega on kavas lühendada alates 2020. aasta juunist, et ettevõtjatel oleks piisav aeg oma tegevuste ümber korraldamiseks.
Tallinnal on kavas lubada alkoholimüüki meelelahutusasutustes tööpäevale eelneval ööl kella kaheni ja puhkepäevale eelneval ööl kella kolmeni. Alkoholi müügiaega on kavas lühendada alates 2020. aasta juunist, et ettevõtjatel oleks piisav aeg oma tegevuste ümber korraldamiseks. Foto: Tanel Pihelgas

Tänavugi kutsutakse inimesi üles veetma september alkoholivabalt. Miks?

Sest alkoholi liigtarvitami­sega seonduv puudutab era- ja tööelu väga otse ja mitme külje pealt. See viib peresuhete lagunemise, õnnetuste, sagedase töölt puudumise, haiguste, hilinemise, aga ka puudulikult lahendatud või hoopis lahendamata jäänud tööülesanneteni.

Enamikus ettevõtetes peetakse normiks, et purjus peaga tööle ei tulda ja tööajal alko­holi ei tarvitata. Paljudes töökohtades kehtivad konkreetsed juhised, kas ja kui palju alkoholi pakkuda firmaüritustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles