Kalev Vilgats: Pärnu ei tohi hakata tiksuma (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Pärast Weekend festivali lõppu pole Pärnusse jäänud ühtki suuremat rahvusvahelise haardega sündmust.
Pärast Weekend festivali lõppu pole Pärnusse jäänud ühtki suuremat rahvusvahelise haardega sündmust. Foto: Mailiis Ollino

Kevade poole kirjutas kolleeg Anu Jürisson murega sellest, et mõnegi traditsiooniks saanud ja mingis mõttes märgilisekski muutunud sündmuse korraldajad võtavad aja maha. Augustis kirjutas teine kolleeg Karl Hütt, et Pärnus puudub suurüritus, mis tooks rahvast ja tõstaks meid välisturistide kaardile. Sama meelt olid Pärnu suuremate majutuskohtade juhid.

Seega seisab Pärnu silmitsi vähemalt kahe suure probleemiga. Mõnegi aastaid toimunud ürituse korraldajad ütlevad diplomaatiliselt, et teevad puhkepausi, kuigi üldiselt tähendab paus lõpetamist.

Teiseks ei ole Pärnus tõesti ühtki suuremat rahvusvahelise haardega sündmust. Kiruti seda Weekendi, mis ­kiruti, aga nendel aastatel hakati juba nädala algul selleks kolmeks päevaks valmistuma ja festivalikülalisi tuli nii lähedalt kui kaugelt. Tõsi, mina pole lõpuni aru saanud, kui palju teenisid sellelt Pärnu majutajad ja toitlustajad, sest lõpuks pakkus Weekendi campus peaaegu kõike, polnud vaja linna minnagi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles