Märgid, mis reedavad kohviga liialdamise

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hommikune rutiin tassi kuuma kohviga võib olla väga meeldiv, kuid kohvi ületarbimine on kahjulik. Soovitav on kuni 300 milligrammi kofeiini päevas, see teeb umbes kaks suurt või kolm väikest tassitäit kohvi.

Dieetkoka sõltlased võivad tunda, et ei pea järgmise kokakoguseta õhtuni vastu. Ühes dieetkokas on aga niisama palju kofeiini kui espressos. Kuna see on happeline, siis rikub ta hambaid.

Dieetkoka puhul tuleks kindlasti piirduda ühe pudeliga päevas ja pärast joomist võiks pesta hambaid.

Tumekollane või oranžikas uriin reedab, et kehal on vedelikupuudus. Kohv viib vee kehast välja. Kofeiin põhjustab tavaliselt vedelikupuudust, kui seda on tarbitud 500 milligrammi, seega ei tohiks juua üle kahe tassi kohvi päevas.

Kofeiin imendub 45 minuti kuni tunni jooksul, selle mõju kestab kehas mitu tundi ja võib häirida unetsüklit. See kehtib kõigi kofeiini sisaldavate toiduainete kohta, roheline tee või chai võivad samuti une röövida.

Pihud higistavad, süda puperdab, tunnete end rahutult ja olete närviline – need kõik on märgid, et olete joonud liiga palju kohvi. Kofeiin süvendab stressi ja depressiooni. Kofeiini mõjul võivad neerupealised vallandada kehas stressihormooni adrenaliini, mis tõstab südame löögisagedust ja selle tulemusel olete veel rahutum.

Kofeiin lõõgastab söögitoru sulgurlihast ja kui tunnete kõrvetisi, võite selles süüdistada kohvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles