Annika Kuusik: Esimest korda elus ma vist toetan vandalismi

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Minu põlvkonna heaolu vanaduspõlves sõltub ilmselt enda säästudest. Kus ja millistel tingimustel neid koguda, võiks olla igaühe enda otsustada.
Minu põlvkonna heaolu vanaduspõlves sõltub ilmselt enda säästudest. Kus ja millistel tingimustel neid koguda, võiks olla igaühe enda otsustada. Foto: Toomas Huik

Teise pensionisamba vabastamise suhtes kohtab vastakaid hoiakuid: ühed leiavad, et see on rumal vandalism, teised, et samba vabatahtlikuks muutmine on justkui pärisorjuse kaotamine. Esimest korda elus ma vist toetan vandalismi.

Need, kes pooldavad teise samba vabataht­likuks muutmist, toovad välja fondide halva töö: väike tootlikkus, samal ajal kõrged halduskulud. Enda pensionivaraga pole ma konkreetseid arvu­tusi teinud. Kuid Siim Männik tegi seda ja kirjutas sellest portaalis Geenius. Tema arvutused näitasid, et teenustasud sõid ära kogu tootluse, mis pank suutis talle teenida.

Vastased ütlevad, et parem seegi pisku kui mitte midagi. Nad väidavad kindlalt, et enamik inimesi võtab oma raha pensionisambast välja ja lööb selle laiaks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles