Riigikogu liikme Annely Akkermanni küsimus peaministrile

PP
Copy
Riigikogu liige Annely Akkermann tunneb muret mida valitsus koos maanteeametiga võiks teha väikesaarte loomade transpordimure lahendamiseks.
Riigikogu liige Annely Akkermann tunneb muret mida valitsus koos maanteeametiga võiks teha väikesaarte loomade transpordimure lahendamiseks. Foto: Urmas Luik

Väikesaarte kogukondade esindajad kohtusid umbes kuu aega tagasi Manijas. Valitsuse liige Jaak Aab võttis sellest kohtumisest osa. Kui Eestis üldiselt arvatakse, et maanteeamet peaks võimaldama ja korraldama ühendust saartega, nii et saareelanikud saaksid mööda ujuvat maanteed mandrile, siis väikesaarte kogukonnad on tähelepanu alt välja jäänud. Väikesed paadid käivad ja ­saareelanikel on endal väikepaadid, et ise mandril käia.

Aga arvatakse, et saarte looduslikke kooslusi tuleks hool­dada loomade abil. KIKi projektidega on väikesaartele viidud kümneid loomi, kes on kasvanud 100pealisteks karjadeks, aga kätte neid enam ei saa. Kas valitsus koos maanteeametiga võiks lahendada väikesaarte kogukondade ja nende loomade transpordimure? Jutt käib ikkagi niisugustest tonnistest pullidest.

Vastab peaminister Jüri Ratas:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles