Tori naised panid purki VIP-hoidise

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Aime Lilleväli pälvis eilsel Olustvere messil VIP-hoidise tiitli alõtša-tomatimarmelaadiga.
Aime Lilleväli pälvis eilsel Olustvere messil VIP-hoidise tiitli alõtša-tomatimarmelaadiga. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tori naisseltsing Lained läks Olustvere hoidisemessile nelja liikme aiaandidest valmistatud tootega ja naasis tiitliga “VIP-hoidis 2019”, mille žürii eesotsas oli Eesti restoranikultuuri suurmees tippkokk Dmitri Demjanov.

“Ema ise ei kuulnudki, kui tema nimi välja hüüti, läksin talle seda ütlema,” seletas VIP-toote – alõtša-tomatimaremelaadi valmistanud Aime Lillevälja tütar Helerin päev pärast messil osalemist Are huvikeskuses Tori valla naiste esimesel kokkutulekul, kus Lained lõid oma väljapaneku ja hoidiste maitsmise võimalusega laineid.

Tori naisseltsing osales ülemaalisel hoidisemessil üheksandat korda ja on konkursilt koju toonud neli auhinda. Seekord võtsid võistlusest osa Aime ja Helerin Lilleväli, Heli Tombak, Helju Rohtsalu ning Kaire ja Aire Parts. Emad ja tütred oskavad purki panna kõike, mis aias või põllul kasvab, ja tekitada omapäraseid maitsekombinatsioone.

Alõtša-tomatimarmelaad valiti Olustvere messil VIP-hoidiseks.
Alõtša-tomatimarmelaad valiti Olustvere messil VIP-hoidiseks. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees
VIP-hoidise retsept.
VIP-hoidise retsept. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Olustvere 15. hoidisekonkursi võitjate hulgas on kategoorias “Aasta parim soolane toode 2019” Pärnumaa kutsehariduskeskus oma ahjuõunasinepiga.

Samuti valiti aasta parim magus hoidis ja aasta üllataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles