Pärnakad kihutasid Suurbritannias mehiselt

Joel Kukk
Copy
Pärnu motoklubi tulevikulootus Jörgen-Matthias Talviku kogus Briti meistrivõistluste finaaletapil ohtralt häid emotsioone.
Pärnu motoklubi tulevikulootus Jörgen-Matthias Talviku kogus Briti meistrivõistluste finaaletapil ohtralt häid emotsioone. Foto: Rauno Kais

Briti motokrossi meistrivõistluste viimasel etapil Rugby rajal kihutas Harri Kullas MX1 klassis teise auhinna vääriliselt, Jörgen-Matthias Talviku lõpetas MX2 arvestuses krossi kuuendal kohal.

MX1 tsikleid taltsutanud meestest oli avasõidul kiireim Shaun Simpson. Kullas püsis esimestel ringidel viiendal kohal, kuid lõpuks õnnestus tal teiseks tõusta. Kolmandana lõpetas Jake Millward ja Gert Krestinov jõudis finišisse kaheksandana. Teises sõidus võitlesid esikoha eest Kullas ja Elliot Banks Browne. Taas pidi pärnakas ühe briti paremust tunnistama ja kolmanda koha võttis Simpson. Krestinov lõpetas sõidu kümnendana.

Etapi kokkuvõttes oli esimene Simpson, teise koha sai Kullas, kolmandaks tuli Millward ja Krestinov oli üheksas. Hooaja kokkuvõttes vigastuste tõttu osa etappe vahele jätnud eestlased paraku ei pääsenud esikolmikusse. Kullas lõpetas neljandana ja Krestinov kaheksandana. Briti meistriks tuli Tommy Searle.

Pärnu motoklubi tulevikulootus Talviku startis Briti meistrivõistlustel esimest korda. Kvalifikatsioonis üheksandat aega näidanud noormees tegi avasõidus korraliku stardi ja hoidis pikka aega viiendat kohta, kuid lõpuks langes üheksandaks. Teise sõidu start õnnestus Talvikul veel paremini ja kolmandat kohta hoidnud pärnakas pidi alles viimastel ringidel mööda laskma MMi kogemustega Conrad Mewse.

Kahe sõidu kokkuvõttes teenis Talviku kuuenda koha. Etapivõidu sai Dylan Walsh, teine oli Mewse ja kolmas Josh Gilbert. Briti meistriks tuli Walsh.

“Lõpetasin britikate viimase etapi hea emotsiooniga,” ütles Talviku. “Nautisin võistluspäeva väga. Olen õnnelik, et iga sõiduga läks enesetunne paremaks ja arengut oli näha. Teises sõidus tekkisid mul probleemid tagapiduriga ja nii sain pool distantsi kasutada vaid esipidurit. Rada oli superluks ja korralikult soones.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles