Andres Roots toob bluusimuusika ja vinüülid Pärnu

Laura Vadam
, reporter
Copy
Andres Roots on tunnustatud Eesti kitarrist ja maailmakuulus bluusimängija.
Andres Roots on tunnustatud Eesti kitarrist ja maailmakuulus bluusimängija. Foto: Priit Põder

Tuleval reedel jõuab Eesti kitarrist Andres Roots oma vinüüli “Waiting Around” esitlustuuriga Pärnu Endla teatri Jazzklubisse.

Tartu tehases Vinyl Plant valminud LP on esimene Eestis toodetud seitsmetolline heliplaat. Muusiku eelmine, 2016. aastal ilmunud kauamängiv “Roots Music” oli esimene siinkandis välja lastud 12tolline ja ühtlasi esimene Eestis tehtud vinüülplaat. Kogumik tõusis toona Raadio 2 Eesti albumitabeli tippu ja pälvis Kuldse Plaadi auhinna.

Oktoobri alguses valmib plaadi nimiloole “Waiting Around” muusikavideo, mille võttis Tartu Genialistide klubis üles produtsent Asko-Romé Altsoo ja milles teevad kaasa Tartu Swingi tantsuklubi tantsijad.

Briti raadio Severn FM saate “The Blues Hour” kuulajad valisid Rootsi mullu aasta bluusimeheks. Tema viimane CD “Breakfast in September” tõusis talvel nii Suurbritannia kui Prantsusmaa raadiote enimmängitud bluusiplaatide esikümnesse, viies mehe ajakirja Blues in Britain märtsinumbri esikaanele.

Raamat “Eesti muusika 100 aastat” tutvustab teda kui siitkandi rahvusvaheliselt tuntuimat puhta bluusi mängijat.

“Keegi istub baari nurgas ja mängib kitarri. Sa ei kuule seda CD pealt. Kui sul on vinüül, siis kuuled ja tunned,” rääkis äsja ilmunud plaadist kirjanik Mika Keränen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles