Karoli Hindriks: Komistamine kuulub ettevõtja elu juurde

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Karoli Hindriksil tuleb töö tõttu palju reisida, kuid tema ettevõtte Jobbatical peakontor asub siiski Eestis. Siinset puhast ja meeldivat keskkonda peab naine tähtsaks.
Karoli Hindriksil tuleb töö tõttu palju reisida, kuid tema ettevõtte Jobbatical peakontor asub siiski Eestis. Siinset puhast ja meeldivat keskkonda peab naine tähtsaks. Foto: Birgit Püve

Karoli Hindriks on suvepealinnast pärit ettevõtja, kes juba kooliajal leiutas pehme helkuri. Praegu on ta üle kümne miljoni dollari rahvusvaheliste investorite raha liigutanud ettevõtte Jobbatical omanik.

Aastatega on Hindriks õppinud, kuidas värvata oma ettevõttesse õiged inimesed, mis on noorele tööotsijale tähtis, ja mõistnud, kui suurt rolli mängib mitmekesisus. Kuigi ta reisib töö pärast palju, asub Jobbaticali peakontor ikkagi Eesti pealinnas, sest just seda puhast ja kaunist keskkonda hindab Hindriks väga.

Paljud pärnumaalased ilmselt ei teagi, millega nüüd tegelete. Avage, palun, oma praeguse ettevõtmise olemust.

Päris palju on sel aastal muutunud! Mul tekkis küsimus, miks asuvad vinged, maailma muutvad ettevõtted enamasti Silicon Valleys. Sain aru, et palju sõltub sellest, et targad inimesed sinna koonduvadki.

Hakkasime otsima lahendust, kuidas ühelt poolt koguda kokku targad inimesed ja teisalt leida ettevõtteid ­linnades, mille peale oma karjääri ehitajad ei oskaks mõeldagi. Liigutame eelkõige tippspetsialiste ja kõrgtehnoloogilise taustaga inimesi.

Et need inimesed saaksid oma riigist teise kolitud, pidime hakkama migratsioonispetsialistiks. Nelja aas­taga oleme viinud inimesi 53 riigist 37sse. Kuna ümberasumise osa meie äris kasvas nii kiiresti, otsustasime juulis, et see lahendabki kogu probleemi. Nüüd keskendume ainult rändele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles