Hüva leili! MMi maratoniks harjutav Roman Fosti valmistub saunaks

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Selline nägi maratoonar Roman Fosti treeningsärk välja pärast 25 minutit kerget jooksu Doha kuumuses.
Selline nägi maratoonar Roman Fosti treeningsärk välja pärast 25 minutit kerget jooksu Doha kuumuses. Foto: Roman Fosti Facebooki Lehekülg

Kataris Dohas kergejõustiku MMil maratoniks valmistuva Pärnumaalt pärit pikamaajooksja Roman Fosti särk nägi pärast lühikest treeningut välja, nagu oleks sellega saunalaval kõva leili võetud.

“25 minutit kerget jooksu Dohas tähendab siis sellist väljanägemist,” andis maratoonar sotsiaalmeedis kaasaelajatele teada. “Harjume ja valmistame end ette Türgi saunaks.”

Doha põrgukuumuse ja võistluspaiku kummitava publikunappuse kohta on sõna võtnud võistlusel osalevad tipptegijad.

“Igaüks ju näeb oma silmaga, et see MM siin on katastroof! Tribüünidel pole kedagi ning sportlastel on kuumusega võimatu kohaneda. Peaaegu 30 katkestajat naiste maratonijooksus – see on ju kurb,” ütles prantslasest kümnevõistluse maailmarekordimees Kevin Mayer pressikonverentsil.

Eesti koondise füsioterapeut Risto Jamnes rääkis Postimehele, et eestlastel on Kataris kasutusel täpselt samasugused nipid, nagu aastaid on praktiseeritud.

“Jahutusvestid ja -kaelarätid. Rätikud tehakse märjaks, jää pannakse sisse. Samamoodi tehakse mütsid märjaks. Kõik on tavalised asjad,” seletas Jamnes.

Fosti ja Tiidrek Nurme stardivad maratonirajale laupäeva öösel.

+

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles